Erzurum'da korkutan deprem

Güncelleme:

AFAD, Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açıklamasına göre, Erzurum'un Köprüköy ilçesinde saat 11.31 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem yerin 6.90 km altında gerçekleşti. 

19 Kasım Cuma günü Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem sonrası çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilmişti. 

"AFAD MÜDÜRÜ KÖYLÜLERİN EVLERİNİ BOŞALTMALARINI İSTEDİ"
DHA muhabiri Salih Tekin, CNN TÜRK'te deprem hakkında şu bilgileri verdi: "Merkez üssü Topçu Köyü... AFAD müdürü köydeki vatandaşlara ulaştı, evlerini boşaltmalarını istedi. Çadırlara yerleşecekler. Depremin derinliğini 5.5 km derinlikte. AFAD Müdürü de Topçu Köyü'ne hareket etti ekiplerle birlikte."

Erzurum'da korkutan deprem - Resim : 1

VALİ MEMİŞ: OLUMSUZ İHBAR YOK

Erzurum Valisi Okay Memiş, Köprüköy ilçesinde geçen hafta cuma günü 5,1 büyüklüğünde bir deprem olduğunu ifade ederek, bu depremin ardından aynı ilçede 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı hissedildiğini hatırlattı.

Söz konusu ilçede daha önceki depremde hasarlı olan binaların tahliye edildiğini anlatan Memiş, "Köprüköy ilçesinde artçı bir sarsıntı meydana geldi. Şu an için aldığımız herhangi bir olumsuz ihbar yok. Ekiplerimizin bölgedeki çalışmaları sürüyor." dedi.

Memiş, kendisinin de Köprüköy'e hareket ettiğini anlatarak, "Köprüköy'de daha önceki depremde hasar gören tüm binaları tahliye etmiştik. Vatandaşlarımızı çadırlara, konteynerlere yerleştirmiştik. Ekiplerimiz bölgede gerekli önlemleri almıştı. Devletimiz vatandaşımızın yanındadır, son sarsıntı nedeniyle vatandaşlarımızın olası tüm ihtiyaçları karşılanacaktır." ifadesini kullandı.

Vali Memiş, Köprüköy'de hasar tespit çalışmalarının ve ekiplerin tedbirlerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

HAYVANLAR İÇİN 50 ÇADIR AHIR

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 19 Kasım'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından evleri hasar görenler, çadır ve konteynerlere yerleştirildi. Hayvanlar için de çadır ahır kurulumuna başlandı. AFAD tarafından getirilen 50 çadır ahır, başta Topçu Mahallesi olmak üzere depremde hasar gören mahallelere kurulacak.

Erzurum Valisi Okay Memiş, devlet olarak önce depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını hayvanlar için de ahır çadırlar kurulacağını açıkladı. Vali Memiş, "Devlet olarak vatandaşımızın yanındayız. Bütün ihtiyaçlarını ivedilikle gidereceğimizden emin olsunlar. Bütün ihtiyaçlarını kış şartları olmasına rağmen eksiksiz olarak gidereceğiz" dedi.

Etiketler erzurum deprem AFAD