Eşcinsel polise Danıştay'dan şok

Eşcinsel polise Danıştay'dan şok
Güncelleme:

Polis memuru Osman, cinsel yönelimi gerekçesiyle polislikten ihraç edilmiş, açtığı dava sonucu mesleğe geri dönmüştü. Ancak üç yıl polislik yaptıktan sonra Danıştay bu kararı bozdu.

Gazete Duvar’dan Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre, gerçek ismini vermek istemeyen polis memuru cinsel yöneliminin öğrenilmesiyle disipline sevk edilerek 2013 yılında ‘yüz kızartıcı suç işlediği‘ gerekçesiyle ihraç edilmişti.

Bunun üzerine memur Osman, İdare Mahkemesi’ne meslekten ihracına yönelik kararın yürütmesinin durdurulması için dava açmış ve sonucunda kazanarak mesleğine dönmüştü.

Ancak birkaç ay önce Danıştay, Devlet Memurları Kanunu’nun ‘memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak (657 sayılı kanun 125/E-g)‘ maddesini hatırlatarak yerel mahkeme kararını bozdu.

Danıştay’ın kararında, polis memuru Osman’ın daha önce verdiği ifadenin ‘samimi bir itiraf niteliğinde olduğu‘, davranışlarının devlet memuruna yakışmadığı gibi ifadelere de yer verildi.

Görevine dönmek için mücadelede kararlı olduğunu belirten Osman, “Devrelerim arasında sınava girdim, kazandım, sağlık şartlarını geçtim ve bu ülkede polis oldum. Ben lütuf değil, hakkımı istiyorum” diye konuştu.