Ese Dede Türbesi Yenilendi

Ese Dede Türbesi Yenilendi

İzmit Belediyesi Tarih Koridoru kapsamında, 18.yüzyılın sonlarında yaşamış olan Seyyid Ese Dede Türbesi’nde Şubat ayında başlattığı çalışmaları tamamladı. Yapılan yenileme çalışması ile yıllardır terk edilmiş bir görünüm arz eden Türbe gelecek nesillere u

- İzmit Belediyesi Tarih Koridoru kapsamında, 18.yüzyılın sonlarında yaşamış olan Seyyid Ese Dede Türbesi’nde Şubat ayında başlattığı çalışmaları tamamladı. Yapılan yenileme çalışması ile yıllardır terk edilmiş bir görünüm arz eden Türbe gelecek nesillere ulaşacak bir yapıt haline geldi.

Yaşadığı dönemde çok önemli bir zat olduğu mezar kitabesinden anlaşılan Ese Dede’nin türbesi ve etrafı düzenlenerek halkın ziyaretine açıldı. Açılışa İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, İl Genel Meclis Üyesi Ali Ayaz, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri Muhammed Biner, Kani Baştürk, Elif Bülbül, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk Çoban ve Orhan Mahalle Muhtarı Nazmi Balaban katıldı.

Ese Dede Türbesi açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Tarihine sahip çıkan milletler güçlü milletlerdir. Bizler geçmişine sahip çıkarak geleceğimize ışık olmaya devam edeceğiz. Burası son derece bakımsız bir yerdi ama şimdi hak ettiği değere kavuştu. Tarihi değerlerimize, maneviyatımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

270 metrekarelik bir alanda gerçekleşen yenileme çalışması ile zemin eskitme traverten taşlarla kaplandı. Yan duvarların ve türbe çevresinin kaplama yapıldığı türbenin çevresine perforje korkuluklar takıldı. Merdiven kenarlarına ve türbe etrafına kandil armatürlü ve saklı aydınlatmalar takılan türbe bambaşka bir görünüm kazandı.

ESE DEDE TÜRBESİ YENİLENDİ

ESE DEDE TÜRBESİ YENİLENDİ