Esed rejimi okul ve hastaneye saldırdı !

Esed rejimi okul ve hastaneye saldırdı !

Suriye'de Esad rejimi güçlerinin Şam'ın Doğu Guta ilçesinde bir okul ve hastaneye saldırı düzenledi.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de Esed rejimi güçlerinin Şam'ın Doğu Guta ilçesinde bir okul ve hastaneye düzenlediği ve çoğu çocuk çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de rejimin halka yönelik saldırılarına yeniden hız vermesi ve bu çerçevede, Lazkiye’deki Türkmen köylerini topçu ve havan atışlarıyla hedef alması ve Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki Deyr Asafir’deki bir okul ve hastaneyi vurarak aralarında öğrencilerin de bulunduğu onlarca sivili katletmesi şiddetle kınandı.

Ölen masum insanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Suriye’de 27 Şubat’ta yürürlüğe giren ve Suriye’deki ihtilafın sona erdirilmesine matuf siyasi sürecin başarıyla ilerleyebilmesi bakımından hayati önemi haiz olan çatışmaların durdurulması sürecinin, rejimin asla izah ve kabul edilemez bu tür saldırılarıyla sonuçsuz bırakılmaması gerektiğini düşünüyor, özellikle rejim üzerindeki nüfuzu kuşku götürmeyen ülkeleri, rejimin artık sistematik bir nitelik kazanan bu ihlal ve saldırılarını durdurmaya çağırıyoruz."

Esed rejimi güçlerinin Şam'ın Doğu Guta ilçesindeki bir okul ve hastaneye düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk en az 20 kişi hayatını kaybetmiş, 30'dan fazla kişi yaralanmıştı.

Suriye İnsan Hakları Ağı'na göre (SNHR) kısmi ateşkes anlaşması 1 ayda yaklaşık 900 kere ihlal edildi ve 288 sivil hayatını kaybetti.

Doğu Guta, iç savaşın başından beri Esed güçlerinin yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. Ayrıca ilçenin Kafr Batna, Ayn Terma, Duma, Cobar, Beyt Suva, Hamuriye ve Cisrin beldeleri rejim ve Hizbullah'ın ablukası altında bulunuyor.