Eski bakanlar fıtık oldu !

Eski bakanlar fıtık oldu !

Siyasetin gündemindeki eski bakanlar Çağlayan ve Güler hastanelik oldu..

17 Aralık soruşturmasının kilit isimleri dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile değişik olaylarda adı geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar siyasetin ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. 4 eski bakanın yargılanmak üzere Yüce Divan’a sevk edilmeleri koalisyon görüşmelerinin de ilk konusu olmayı sürdürüyor.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın seçimlerden önce malını-mülkünü satıp İngiltere’ye yerleşeceği öne sürülmüştü. Yakın arkadaşı olan bir milletvekili aracılığıyla Çağlayan, “Malımı-mülkümü satmadım. Türkiye’deyim, yabancı bir ülkeye gitmeyi de düşünmüyorum” demişti. Bakanın bu açıklamasına rağmen, sık sık “İngiltere’ye yerleştiği” iddiaları yine gündeme getiriliyor.

ZAFER ÇAĞLAYAN AMELİYAT OLDU

Reza Zarrab’ın 700 bin liralık saat hediye ettiği öne sürülen dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, Ankara’da bir hastanede bel fıtığı ameliyatı olduğu belirlendi. Uzun süredir bel fıtığı rahatsızlığı olan ve acılarına dayanamaz hale gelen Çağlayan, sonunda ameliyata karar verdi. Ankara’da başarılı olduğu belirtilen ameliyat geçiren Çağlayan, bir haftadır evinde istirahatta. Sık sık evine doktorlar kontrol için geliyor.

Çağlayan, bakanlıktan alındıktan sonra TBMM’ye gitmedi, bir iş merkezinde kiraladığı büroda misafirlerini kabul ediyor, işlerini oradan yürütüyordu.

MUAMMER BEY BOYUN FITIĞI

Ülkemizde en uzun süreli valilik yapan, daha sonra Kamu Güvenliği Müsteşarlığı, milletvekili seçildikten sonra da İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Muammer Güler’in başına gelenler, en çok İçişleri camiasında üzüntü yarattı. Meslektaşlarının adının rüşvete karışması, İçişleri Bakanlığını sarsmıştı.

Olaydan sonra sıkıntılı bir süreç yaşayan, eski meslektaşlarıyla pek bir araya gelmemeye özen gösteren Muammer Güler, siyasette isimlerinin geçişlerini ve yapılmak istenenleri de basından izliyor. Güler de geçen hafta Ankara İbn-i Sina Hastanesi’nde yattı. Boyun fıtığı olduğu belirlenen Güler’e fizik tedavisi gördü. 4 gün hastanede yatan Güler taburcu edildi, ancak tedavisi belli günlerde yine devam ediyor.