Eski Başkanın Öldüğü Kazada, Yola Dubalar Sonradan Konuldu İddiası (2)

Eski Başkanın Öldüğü Kazada, Yola Dubalar Sonradan Konuldu İddiası (2)

Isparta- Eğirdir karayolunda dün yolcu otobüsü ve otomobilin çarpıştığı kazada yaşamını yitiren Isparta eski Belediye Başkanı 50 yaşındaki Hasan...

KAZADA ÖLEN BAŞKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Isparta- Eğirdir karayolunda dün yolcu otobüsü ve otomobilin çarpıştığı kazada yaşamını yitiren Isparta eski Belediye Başkanı 50 yaşındaki Hasan Balaman için Isparta merkez Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vali Vahdettin Özkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, belediye başkanları, Balaman'ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Hasan Balaman'ın cenaze namazı yoğun yağmur altında kılındı. Tabutun üzeri ise naylonla kapatıldı. Cenaze namazı öncesinde oğulları Ömer Faruk ile Furkan Muhammed tabutun başından ayrılmadı. Eski başkan Hasan Balaman'ın cenazesi namazın ardından Sütçüler Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla defnedilmek üzere memleketi Sütçüler'e götürüldü.

'KAZA HATALI SOLLAMA KAYNAKLI'

Öte yandan Karayolları 13'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Kavak, Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın yaşamını yitirdiği kazanın hatalı solama nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Yoldan kaynaklı bir hatanın söz konusu olmadığını aktaran Kavak, "Buradaki çalışma uzun zamandır devam ediyor, yeni bir çalışma değildi. Yol, belli bir proje dahilinde yapılır. Yolda trafiğin çift yönlü verildiğini çok önceden gösteren levhalarımız mevcut. Yine her 200- 300 metrede bir uyarı levhaları var. Bunun yanında hız limitleriyle ilgili de uyarı işaretleri mevcut" dedi.

TÜM UYARI İŞARETLERİ MEVCUT

Trafik güvenliğiyle ilgili tüm önlemleri aldıklarını, uyarı işaretlerinin nerede olması gerektiğinin de yine tespit tutanağıyla belirlendiğini anlatan Kavak, bu tutanağın bir örneğinin de Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde bulunduğunu kaydetti. Yolda duba bulunmamasına yönelik iddialara da cevap veren Kavak, "Çalışmanın başladığı noktadan önce ve çalışma alanında uyarıcı levhalar var. Duba konulması ekstra bir çalışma ve böyle bir zorunluluk da yok. Dubaları şehir merkezinde ve trafiğin çok yoğun olduğunu bölgelerdeki çalışmalarda koyuyoruz. Ancak kazanın olduğu yol dubayla ayrılmış durumda. Ancak kamyon gibi büyük araçlar yer yer bu dubaların üzerinden geçerek zarar vermiş. Yüklenici firma dubaları da yeniledi. Kaza sürücü hatasından, hatalı solama kaynaklı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI