Eski Bursa Valisi'ne FETÖ’den 6 yıl 3 ay hapis

Eski Bursa Valisi'ne FETÖ’den 6 yıl 3 ay hapis
Güncelleme:

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, yargılandığı FETÖ/PDY davasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde, aralarında eski Bursa Valisi
Şahabettin Harput ile bazı iş adamlarının da bulunduğu 11’i tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Harput’a “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, elektronik kelepçeyle ev hapsinde bulunan sanığın, hakkındaki “Örgüt yöneticiliği” ve “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet” suçlarından beraatine hükmetti. Heyet, Harput hakkında daha önce verilen ev hapsini, karar onanana kadar yaşadığı kentin dışına çıkmama şartıyla adli kontrol tedbirine çevirdi.

AHMET NECDET SEZER 2 KEZ VETO ETMİŞTİ

Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı döneminde önce Emniyet Genel Müdürü daha sonrada İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmak isetnen Şahabettin Harput, Sezer tarafından iki kez veto edilmişti.

Bunun üzerine eski Bakan Abdülkadir Aksu, Ahmet Necdet Sezer'in direnmesine karşın üçlü kararname olmadan Şahabettin Harput'u, Bakanlık onayıyla müsteşar olarak görevlendirmişti. Uzun süre İçişleri Bakanlığı'nda müsteşar yetkisi kullanan Harput'un, 20 Ekim 2004 tarihinden itibaren imzasını da “müsteşar” olarak atmaya başlamıştı.

İçişleri Bakanlığı, “Harput atamayla bir müsteşarın özlük haklarına sahip olmadı. Atama Harput’a sadece müsteşar yetkisi kullanma hakkı tanıyor” yolunda bir açıklama yapmıştı. Son atama kararında Harput'un “eski görevi” hanesinde “Merkez Valilisi” olduğu belirtildi. Harput daha sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onaykadığı  Bakanlar Kurulu kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirildi.