Eski Hastaneyi Okul Ek Binasına Yapmak İstiyorlar

Eski Hastaneyi Okul Ek Binasına Yapmak İstiyorlar

Afyonkarahisar Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda sınıf mevcutlarının 50'yi bulması üzerine Okul Aile Birliğini harekete geçirerek, Zübeyde Hanım...

Afyonkarahisar Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda sınıf mevcutlarının 50'yi bulması üzerine Okul Aile Birliğini harekete geçirerek, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının okul olması için çalışma başlattı.

Okul Müdürü Abdullah Demir ile bir araya gelen Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay ve üyeler Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının eğitim kurumu haline gelmesi için eylem planı yaptılar. Sınıf mevcudunun 45 ile 48 öğrenciyi bulduğu Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunda yeni sınıf ihtiyacı ortaya çıktığı belirtildi. Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay, "Afyon'un en güzel okullarından biri olan Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu özel okullarla yarışan fiziki şartlara sahip. Ancak sınıflarımızın dar ve kalabalık olması bizim hedeflediğimiz eğitim kalitesini düşürüyor. Popüler ve eğitim kalitesi yüksel olan okulumuza maalesef çok fazla talep olması nedeniyle sınıflarımız 50'li rakamlara yaklaştı. Bu nedenle acil olarak yeni dersliklere ihtiyacımız var. Okulumuzun bahçesine 6 derslikli bir ek bina yapılması gündemde. Ancak 6 derslikli ek bine bizim ihtiyaçlarımızı karşılamaması bir yana çocuklarımızın oyun alanı neredeyse hiç kalmıyor. Bu nedenle biz ek derslik yapılması yerine taşınan Zübeyde Hanım hastanesinin eski binasına talibiz. O binanın acil ve polikliniklerin olduğu yerden 3 bin metre kapalı alanın verilmesi ile Hoca Ahmet Yesevi'nin orta kısmını oraya taşıyarak daha kaliteli bir eğitim verileceğini düşünüyoruz. Orada 24 derslikli bir ek bina olabilir. Valimiz Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, İGM Başkanımız Salih Sel ve Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın'ı ziyaret ederek ilk girişimleri yapmak istiyoruz. Daha sonra Bakanımız Veysel Eroğlu'na giderek onunda desteklerini almaya çalışacağız" diye konuştu.