Eski HDP'li vekilin cinsel saldırı davasında karar

Eski HDP'li vekilin cinsel saldırı davasında karar
Güncelleme:

Eski HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, seçim çalışmaları sırasında bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada delil yetersizliğinden beraat etti.

Eski HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in seçim çalışmaları sırasında düzenlenen dernek toplantısına katılan bir kadına tecavüz ettiği öne sürülmüştü. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören dosyayı TBMM'ye gönderirken, HDP'den yapılan yazılı açıklamada, Tuma Çelik'in partiden istifa ettiği bildirilmişti. HDP'den istifa eden Çelik'in, 7 Ekim'de de TBMM Genel Kurulu'nca dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Bu gelişmenin ardından Çelik hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatılmış, bu kapsamda, savcılık talimatıyla polis nezaretinde kan örnekleri alınan Çelik, ardından soruşturmayı yürüten Başsavcıvekiline ifade vermişti. Bugün Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi Çelik'in delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Çelik'in tecavüzüne uğradığını iddia eden kadının avukatı Adile Gürbüz, D.K'nin Çelik tarafından cinsel saldırıya uğramasının ardından baskı gördüğünü, yalnız kaldığını belirterek, olayın ortaya çıkmasının ardından da eşiyle boşandığını aktarmıştı. Avukat Gürbüz, "Müvekkilim seçim döneminde milletvekiliyle ailevi sorunlarını görüşmek üzere bir araya geliyor. Bir evde kimsenin olmadığı sırada bir araya geliyorlar. Müvekkilim kapıyı açtıktan sonra evde kimsenin olmadığını fark ediyor. Ne yazık ki cinsel saldırıya maruz kalıyor. Daha sonrasında ise tehditlerle, baskılarla olayı kapatması yönünde ciddi karşılık görüyor. Evli ve üç çocuklu olan müvekkilim geçirdiği travmanın etkisiyle hakkını savunmaya ve bu şahsın vekillikten düşürülerek, bir daha bölgeye, Mardin'e gelmemesini istiyor. Bununla ilgili yöneticilerle görüşüyor. Uzun bir süre tek başına mücadele veriyor ancak reddediliyor, baskı görüyor, bu konuda yalnız bırakılıyor. Eşinin duyması üzerine evliliği boşanmayla, son buluyor" demişti.