Eski Jandarma Karakolunda Artık Güreş Şampiyonları Yetişiyor

Eski Jandarma Karakolunda Artık Güreş Şampiyonları Yetişiyor

SAMSUN'un 19 Mayıs İlçesi Kuşkayası Mahallesi'nde 10 yıldır atıl durumda olan eski jandarma karakolu binasında 2 yıl önce başlatılan kurs kapsamında...

SAMSUN'un 19 Mayıs İlçesi Kuşkayası Mahallesi'nde 10 yıldır atıl durumda olan eski jandarma karakolu binasında 2 yıl önce başlatılan kurs kapsamında çocuklara güreş eğitimi verilmeye başlandı. Çocuklar kısa sürede başarılar elde etti, içlerinden biri Balkan ikincisi oldu.

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi Kuşkayası Mahallesi'nde bulunan daha önce jandarma tarafından karakol olarak kullanılan ancak yaklaşık 10 yıldır atıl vaziyette duran tek katlı binada 2 yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından güreş antrenörü Hüseyin Sivri görevlendirilerek bölgedeki vatandaşların talebi doğrultusunda "güreş kursu" açıldı. 9-15 yaş grubundaki 35 çocuğa güreş eğitimi verilmeye başladı. Yaklaşık 6 ay sonra mevcut bina Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsis edildi. Kurs devam ederken öğrenciler de il ve Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonalarda başarılı dereceler elde etmeye başladı. Son olarak geçen yıl Aralık ayında Sırbistan'da düzenlenen Balkan Güreş Şampiyonası'nda, 35 kilogram kategorisinde Gökhan Günaydın gümüş madalya kazandı. Elde edilen başarılarla birlikte bölgede yaşayan vatandaşların güreşe olan ilgisi arttı.

Öte yandan Samsun milletvekili olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla binanın tadilatı için çalışma başlatıldı. Aktarılan ödenek sonrasında 1 ay önce binanın tadilatına başlandı. Yaklaşık 100 bin TL'ye mal olacak tadilat çalışmasının sonrasında binanın Güreş Eğitim Okulu olarak hizmet vereceği belirtildi.

TAŞIMALI SİSTEMLE KUŞKAYASINA GELİYORLAR

Güreş antrenörü Hüseyin Sivri, 2 yılda sporcularının önemli başarılar elde ettiğini belirterek, "İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olan yüksek bir bölgedeki mahallemiz burası. Zor kış şartlarının olduğu ve taşımalı sistemle öğrencilerin Kuşkayası Mahallesi'ne geldiği bir yer. 2 yıl önce başlattığımız güreş eğitimlerine devam ediyoruz. Çocuklar okul sonrasında antrenman yapıyorlar. Haftanın 6 günü bu şekilde çalışıyoruz. Şu an 3 sporcum Türkiye Şampiyonası'nda yarışmaya hak kazandı. 8 sporcum ise Avrupa Şampiyonası'na katılmak için gruplarda mücadele ediyor. Çok büyük bir emek var burada. Hatta bazen çocukları ben kendi aracımla evlerine kadar götürüyorum. Şartlarımız Bakanlığımız tarafından gitgide iyileştiriliyor. Bize destek oldukları için Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NA TAHSİS EDİLDİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ise binanın tadilat çalışmalarının 1 ay sonra tamamlanacağını belirterek "Nebyan Kampı'nı ziyaret dönüşünde Kuşkayası'ndan geçerken atıl vaziyetteki jandarmaya ait olan bu binayı gördük. Güreş çalışmaları sırasında burada rastlantıyla karşılaştık çocuklarımızla. Buranın kötü bir durumda olduğunu görünce Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın "Gençlere önem verin, gençlere sahip çıkın" talimatı doğrultusunda hemen buranın Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden bize tahsisini sağladık. Burası Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir binası oldu" diye konuştu.

1 AY SONRA BİNANIN TADİLATI BİTECEK

Binanın tadilatının yüzde 50'lik kısmının bittiğini dile getiren İl Müdürü Özyurt, "Soyunma odaları, duşları, dinleme odası, ısıtma istemiyle bir ay sonra tamamlayıp bu bölgede Güreş Eğitim Okulu olarak hizmet verecek. Jandarmanın binadan ayrılmasının ardından terk edilmiş halde duran bu binayı tahsisi edilerek yeniden kazandırmış olduk. Ben eminim ki buradan Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonu çıkacak. Bizde buraya çok büyük önem veriyoruz" dedi.

'BU BAŞARILARI HAYAL BİLE EDEMEZDİM'

2 yıl önce güreş yapmaya başladığını söyleyen Gökhan Günaydın, "Önce Türkiye şampiyonu ardından Balkan ikincisi oldum. Çalışmalarımıza emeklerimize değdi. Mahallemize gelen güreş antrenörümüz bize bu sporu öğretti. Kazandığımız başarıları hayal bile edemezdim. Bundan sonraki ilk hedefim Avrupa Şampiyonu olmak" dedi.

'BEN DE ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM'

Güreşe yeni başladığını söyleyen 11 yaşındaki Mert Can Aydın, "Burada güreş yapan sporcu ağabeylerim başarılar elde ettiler. Ben de Türkiye ve Avrupa Şampiyonu olmak istiyorum. Onlar gibi hırsla çalışıyorum. Ülkemiz bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Devletimizin yardımıyla binamız yapılıyor ve yenileniyor. Bizim yanımızda olan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

'HOCAM OTOMOBİLİ İLE ANTRENMAN SONUNDA BENİ GÖTÜRÜYOR'

14 yaşındaki Tayyip Güral, Kuşkaya Mahallesi'nde güreş eğitimi alırken ailesinin 1 yıl önce Bafra İlçesi'ne taşındığını dile getirerek, "Ben Bafra İlçe merkezindeki bir okulda eğitim görüyorum. Her gün okul çıkışı minibüslerle Kuşkayası'na geliyorum ve antrenmanlara katılıyorum. Hocamı ve arkadaşlarımı bırakmak istemedim. Antrenman sonunda da hocam beni kendi otomobiliyle ilçe merkezine götürüyor. Bende şampiyon bir güreşçi olmak istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI