Eski polislere FETÖ'den hapis cezası

Eski polislere FETÖ'den hapis cezası
Güncelleme:

Kayseri'de FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan 2 sanıktan birine 6 yıl 3 ay, diğerine 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 2 sanıktan birine 6 yıl 3 ay, diğerine ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda,  tutuklu sanık emekli polis Ali Türkmen ile tutuksuz yargılanan eski polis Ali  Mehmet Metin ve avukatları hazır bulundu.

Sanık Türkmen, savunmasında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca  yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen ve örgütün mahrem yapılanmasının  yer aldığı listede, FETÖ'ye sadakati ve bağlılığı en üst düzeyde olan kişilerin  bulunduğu "SAYA" koduyla derecelendirildiği iddiasını kabul etmediğini belirtti.

Ele geçirilen belgelerin asılsız olduğunu öne süren Türkmen,  "Kesinlikle hiçbir terör örgütüyle alakam olmamıştır. 25 senedir vatanıma severek  hizmet ettim. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Sanık Metin de örgütün mahrem yapılanmasının yer aldığı listede,  FETÖ'ye sadakati ve bağlılığı en üst düzeyde olan kişilerin bulunduğu "EA"  koduyla derecelendirildiği iddiasını kabul etmedi.

Hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmadığını savunan sanık, beraatini  istedi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanıkların "silahlı terör örgütüne  üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Metin'e "silahlı terör örgütüne üye olmak"  suçundan 6 yıl 3 ay, Türkmen'e ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, sanık  Türkmen'in tahliyesini kararlaştırdı.

AA