Eski savcı polisten kaçarken ayağını kırdı

Eski savcı polisten kaçarken ayağını kırdı

Ergenekon davasının gizli tanığı olduğu iddia edilen eski savcı Bayram Bozkurt, FETÖ operasyonu kapsamında yakalandı.

İzmir'de FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda Ergenekon davasında gizli tanık 'Efe' olarak ifade verdiği iddia edilen eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, Bornova'daki bir evde yakalandı. Bozkurt'un polisten kaçmak isterken ayağını kırdığı öğrenildi.

GİZLİ TANIK "EFE"

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü FETÖ'ye yönelik operasyonda Ergenekon davasında gizli tanık 'Efe' olduğu iddia edilen eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt yakalandı.

eski-savci-bozkurt-polisten-kacmak-isterken-8757070_x_2617_o.jpg

POLİSTEN KAÇARKEN AYAĞINI KIRDI

Ekiplerin geldiğini fark eden ve evden kaçan Bozkurt ile güvenlik güçleri arasında sokak aralarında kovalamaca yaşandı. Tel örgü üzerinden atlamaya çalışırken yere düşen ve ayağı kırılan Bozkurt, gözaltına alınarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Bozkurt'un tedavisi bittikten sonra Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILMIŞTI

Eski İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt'un, 2009 yılında dönemin ErzincanBaşsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, "Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik ve tehdit" suçlamasıyla yargılandığı ve geçen yıl tüm sanıkların beraatıyla sonuçlanan davada, gizli tanık "Efe" olarak ifade verdiği iddia edilmişti.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da gözaltına alınan Bozkurt, Erzincan'a götürülmüştü. Savcılıktaki ifadesinin ardından "yalancı gizli tanıklık yapmak ve hürriyeti tehdit" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Bozkurt, 27 Şubat'ta adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianameyle, Bayram Bozkurt hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılmıştı.

İddianamede "gizli tanık" sıfatıyla yalancı tanıklık yaptıkları iddia edilen Bayram Bozkurt'un yanı sıra "Munzur" kod adlı Serkan Zirek ve "Hazar" kod adlı Ahmet Koçhakkında "FETÖ/PDY'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, yalancı gizli tanıklık yapmak, hürriyeti tehdit" suçlamalarıyla dava açılmıştı.