Eski tip kimliğini yenilemeyenlere kötü haber

Eski tip kimliğini yenilemeyenlere kötü haber
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, "BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğünde açıklamalarda bulunarak BDDK ile yapılan bir çalışmayla artık yeni kimlik olmadan işlem yapılmayacağını duyurdu.

Bakan Soylu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Nüfus müdürlüklerinde bu yıl 30 milyon yüz yüze işlem yapıldı. E-Devlet’ten yapılan işlem sayısı 146 milyondur. Bu yıl yaklaşık 6 milyon ehliyet, 12 milyon da kimlik verdik.

BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak.

Türkiye’de yerli ve milli pasaportunu bastı. Bu yıl 700 bin pasaport vermeyi planlıyorduk ancak 650 bin verdik. Bu yıl toplam 11 milyon pasaport basma kabiliyetine ulaşacağız. Birçok yerde de tapu kadastroda da artık suistimalin önüne geçilecek. Elektronik doğrulama sistemi devreye girecek.

Eski tip ehliyet sahiplerine iyi haber

Eski tip ehliyeti olan vatandaşların 31 Aralık tarihine kadar ehliyetlerini değiştirmeleri gerekiyordu. Bakanlık o vatandaşları sevindirecek bir duyuruda bulundu. Alınan karara göre eski ehliyetlerde kullanım süresi uzatıldı.

Eski tip ehliyeti olan vatandaşların ehliyetlerini değiştirmesi gerekiyordu. İçişleri 31 Aralık 2022 itibariyle eski tip ehliyetler kullanılamayacaktı. Bakanlık tarafından yeni duyuruya göre eski tip ehliyetler 2 yıl daha kullanılabilecek.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımız tarafından 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı. Genel Müdürlüğün açıklamasında, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi uyarınca değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması gerektiği ve bu sürenin Bakanlığımızca uzatılabileceği belirtildi. Türkiye ve dünyada 2020-2022'de salgın nedeniyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri ifade edilen açıklamada, nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı bilgisi verildi.