Eski Vekil, Chp'li Belediye Başkanını Şikayet Etti

Eski Vekil, Chp'li Belediye Başkanını Şikayet Etti

Eski CHP Antalya Milletvekili Sapan, Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal hakkında çeşitli iddiaların yer aldığı şikayet dilekçesini CHP Genel Merkezine gönderdi- Sapan: - "Belediye başkanının artıda aldığı bir belediyeyi soktuğu borç açmazından, kısa aralıkl

ANTALYA (AA) - Eski CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı parti programına, ilkelerine aykırı davrandığı, aldığı görev ve sorumlulukla bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu iddiasıyla, CHP Genel Merkezi'ne şikayet etti.

CHP'de 24. Dönem Antalya Milletvekili olan Sapan, yaptığı yazılı açıklamada, Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal hakkındaki şikayet dilekçesini, Merkez Yönetim Kuruluna (MYK) sunulmak üzere CHP Genel Merkezi'ne gönderdiğini belirtti.

Şikayet yazısında, Muratpaşa Belediyesinin kadro yapılanmasının işsiz oranının hayli yüksek olduğu Antalya'da vicdanları kanattığını, işe almaların özellikle milletvekili ön seçim aşamasında ve sonrasında da örgüt seçimleri sürecinde tavan yaptığını savunan Sapan, asgari ücretin artması gerekçe gösterilerek birçok kişinin işine son verildiğini iddia etti.

Antalya'da 8 Şubat 2016'da, evli ve bir çocuk babası Akın Ulaş isimli bir kişinin Muratpaşa Belediyesine iş istemek için geldiğini, Belediye Başkanı ile görüşememesi üzerine belediye önünde kendini yaktığını aktaran Sapan, CHP'nin bu olaydan büyük yara aldığını vurgulayarak, "Bu olaydan sonra Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın 'vefat eden kişinin belediye ile hiçbir ilişkisi yoktur' açıklaması ise trajikomiktir, zira kamuoyunun beklediği, bir ilişki açıklaması değil, neden ilgi gösterilmediğidir" ifadesini kullandı.

- "Artı 18 milyon lirada olan belediye kasası hızla erimiş"

Büyükşehir çalışanı olmasına rağmen, bazı kişilerin Muratpaşa Belediyesinde istihdam edildiğini, liyakati olmayan kişilerin "başkan danışmanı" pozisyonlarına getirildiğini, Belediye Başkanı Uysal'a yakın bazı kişilerin kayırılarak 24 saat esasına uygun mesai verildiğini ileri süren Sapan, şunları kaydetti:

"Muratpaşa Belediyesi geçtiğimiz hiçbir dönemde borçlanmadı, borçlandırılmadı ancak önceki bürokratların açıklamalarına göre artı 18 milyon lirada olan belediye kasası hızla erimiş ve 1,5 yılda 85 milyon lira gibi devasa bir borca girmiştir. Vatandaşın arsalarına fiili müdahalelerden dolayı kesinleşmiş tazminatları da (yaklaşık 60 milyon) bu rakama eklediğinizde, Muratpaşa Belediyesinin sırtında 145 milyon lira gibi bir borç yükü oluşmuştur. Bu rakam, Cumhuriyet tarihinde bu ölçekte bir belediyenin böyle kısa bir zaman içinde yapmış olduğu rekor bir borçlanmadır. Belediye başkanının artıda aldığı bir belediyeyi soktuğu borç açmazından, kısa aralıklarla yeniden borçlanarak çıkarmayı düşünmesi belediyenin iyi yönetilmediğinin en temel göstergesidir."

Sapan, bu borcun altından kısmen de olsa kalkmak için doğa harikası falezler üzerinde tek kalmış 3 bin 588 metrekarelik 1. derece doğal sit alanını satışa çıkarmasının CHP'nin belediyecilik anlayışıyla örtüşmediğini vurguladı.

İmar dairelerinin belediyelerin en hassas, yoğun ve rantın döndüğü birimleri olduğuna işaret eden Sapan, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bu gibi yerlerde istihdam edilen kişilerin donanımlı, hiçbir konuda tartışmaya açılmayacak kişilerden oluşması şarttır ancak Muratpaşa Belediyesindeki İmar Müdürü (Deniz Duğan), İmar Müdür Yardımcısının (Umut Duğan) abisidir. İmar şefi (Nermin Duğan) ise İmar Müdürü’nün eşidir. Diğer İmar Müdür Yardımcısı, Başkan’ın kardeşidir (Mehmet Ali Uysal). Yukarıda bahsi geçen danışman (Murat Kaya) ise İmar Müdürü’nün kayınbiraderidir."

Belediye Başkanı Uysal'ın seçim öncesinde bulunduğu vaatlerin hiçbirini yapamadığını, vizyon bir proje ortaya koyamadığını kaydeden Sapan, CHP Genel Merkez yönetiminden şunları talep etti:

"Yukarıda belirttiğim nedenlerin oy kaybetme ve kazanılanları koruyamama bakımından bir laboratuvar örneği gibi kabul edilip tetkik edilmesini, Muratpaşa ilçesinin Antalya'nın kazanılması için önem ve hassasiyetinin bilinci ile Merkez Yönetim Kurulunca gündeme alınıp değerlendirilmesini dilerim."