Eskişehir Chp’de Tepki

Eskişehir Chp’de Tepki

Eskişehir’de CHP Milletvekili Kazım Kurt’un Odunpazarı ilçesinden belediye başkan adayı olacağı söylentilerine tepkiler sürüyor.

- Eskişehir’de CHP Milletvekili Kazım Kurt’un Odunpazarı ilçesinden belediye başkan adayı olacağı söylentilerine tepkiler sürüyor.

Yapılan anketlerde birinci sırada çıkan eski İl Başkanı Erman Gölet yerine Parti Meclisi tarafından Milletvekili Kazım Kurt’un aday gösterileceği yönündeki söylentiler üzerine akşam saatlerinde bir grup CHP’li, karara tepki göstererek il binası önünde toplanmıştı. CHP’lilerin parti binası önünde bekleyişleri sürerken, bir grup partili ise binaya ‘Demokrasi adına bu partide eylem var. Diren demokrasi’ yazılı pankartı astı. Bekleyişlerini sürdüren grup adına gazetecilere açıklamalarda bulunan eski CHP Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Özgür Karaman, gerçek demokrasi işler hale gelene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Karaman, “Yetkililere sesimizi duyurabilmek için buradayız. Eskişehir’de yapılan anketler sonucunda anketlerden birinci sırada çıkan Erman Bey’in aday gösterilmeyip, hiç adı geçmeyen sayın Milletvekilimiz Kazım Bey’in Eskişehir’de Odunpazarı Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi bizi fazlasıyla üzmüştür. Biz de ani bir kararla bu eylemi gerçekleştirmek için arkadaşlarla oybirliğiyle karar verdik. O yüzden buradayız ve sabahlayacağız” dedi.

İl binasına asılan pankarta da değinen Karaman, “Pankart zaten gereken her şeyi dile getiriyor. Bizim bunun üstüne herhangi bir şey daha katmamıza gerek yok. Zaten ne demek istediğimizi açıkça belirtiyor. Bunun üzerine bir söylem daha söylemenin bir anlamı yoktur” diye konuştu.