Eskişehir’de termal turizm için ilk adım atıldı

Eskişehir’de termal turizm için ilk adım atıldı

Eskişehir’in Kızılinler bölgesinde kurulması planlanan termal turizm tesislerinin projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Eskişehir’in Kızılinler bölgesinde kurulması planlanan termal turizm tesislerinin projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Projenin ilk adımının atıldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, “Eskişehir’e termal turizm alanında yeni yatırımların önü açılmıştır.” dedi.

Eskişehir Kızılinler Projesi, 2005 yılında İl Özel İdare tarafından çalışmaları başlatılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2006 yılı master planları arasında yer aldı. Kızılinler bölgesinde plan yapma yetkisini, bölge sınırları içinde kalan Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri bünyesinde termal turizm tesisi için hazırlandı.

Bölgedeki termal turizm alanlarını ve kullanma dengesini korumak amaçlayan proje kapsamında ilk sondaj çalışmaları 2006 yılında başlatıldı. 6 ayrı yerde yapılan çalışmaların üçünde 32 derece ve 52 derecelik termal su bulundu. Ayrıca, bölgede sağlık alanları, turizm tesis alanları, kür merkezi, kür parkı, üniversite alanı ile sosyal kültürel alanların yer alacağı ifade edildi.

Eskişehir milletvekillerinin girişimleri sayesinde Kızılinler Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan da projenin başlaması için ilk adımın atıldığını ve bunun devamı için çalışacaklarını kaydetti. Reyhan, şöyle devam etti: “Bu vesileyle Eskişehir’e termal turizm alanında yeni yatırımların önü açılmıştır. 2013 yılı Eskişehirimiz için tam anlamıyla kültür ve turizm faaliyetleri yılı olacaktır. Türk dünyası kültür başkenti ve somut olmayan kültürel mirasın başkenti olan Eskişehirimizin termal turizmde de hak ettiği noktaya gelmesi için atılan bu büyük adımın, Eskişehirimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.”


CİHAN