EXPO 2016 Antalya bugün açılıyor !

EXPO 2016 Antalya bugün açılıyor !

EXPO 2016 Antalya için beklenen gün geldi. EXPO 2016'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı resmi törenle yapılacak.

Türkiye ilk EXPO’sunun heyecanı içinde. Resmi açılışı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan EXPO 2016 Antalya 6 ay açık kalacak. ‘Çocuk ve Çiçek’ temalı Botanik EXPO 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ziyaretçilerini karşılayacak.

Türkiye’nin ilk EXPO’su EXPO 2016 Antalya bugün törenle resmen açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı devlet başkanları, bakanlar, büyükelçiler ve binlerce davetlinin katılımıyla gerçekleşecek resmi açılış töreni için unutulmaz bir görsel şov hazırlandı. Açık kalacağı altı aylık sürede EXPO 2016 Antalya’nın, etkinlikler, sergiler, aktivite ve gösterilerle ilgi merkezi haline gelmesi planlanıyor. EXPO 2016 Antalya, henüz açılışı yapılmadan 1 milyon biletin satıldığı açıklandı.

BİN 121 DÖNÜM ARAZİDE

Teması “Çiçek ve çocuk”, sloganı “Gelecek nesiller için yeşil bir dünya”, alt temaları “tarih”, “biyo-çeşitlilik”, “sürdürülebilirlik” ve “yeşil şehirler organizasyonu” olan Botanik EXPO 2016 Antalya, Türkiye’nin bugüne kadar üstlendiği en büyük uluslararası organizasyonlar arasında yer alıyor. Bin 121 dönümlük alanda kurulu EXPO 2016’ya katılmak üzere 52 ülke sözleşme imzaladı. Botanik EXPO’lar içinde Antalya, Osaka’da 1990 yılında düzenlenen ve 78 ülkenin katıldığı EXPO’dan sonra ikinci sırada.

EXPO alanında inşa edilen Kongre Merkezi, Amfitiyatrolar, Kır Aktivite Alanı, Çocuk Adası, Kültür ve Sanat Sokağı gibi alanlarda; ulusal ve uluslararası konserler, dans gösterileri ve müzikaller, çocuk tiyatroları, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlar, interaktif çocuk atölyeleri, milli ve özel gün etkinlikleri, ramazan ayı etkinlikleri, lunapark, sokak eğlenceleri ve geleneksel çocuk oyunlarıgerçekleştirilecek. Kongre merkezi, 2-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun 30. Avrupa Bölge Konferansına da ev sahipliği yapacak. Başlığı “Gıda Güvenliği” olacak kongreye, 54 ülkenin tarım bakanları katılacak.

2-20160422072458.jpg

1.6 MİLYAR LİRA BÜTÇE

Toplam bütçesi 1.6 milyar lira olan EXPO 2016 Antalya’nın şubat ayında satışa çıkan bilet ve sezonluk kart satışları devam ediyor. EXPO 2016 Antalya için açılışı yapılmadan bugüne kadar 1 milyondan fazla bilet ve sezonluk kart satışı gerçekleştirildiği açıklandı. 23 Nisan’a kadar devam edecek indirimli kampanya boyunca sezonluk kartlar yetişkinler için 60, öğrenciler için 30, tek girişlik biletler yetişkinler için 20, öğrenci ve 65 yaş üstü olanlar içinse 10 TL’den satılıyor. 23 Nisan’dan sonra geçerli olacak kapı fiyatlarında ise yetişkinler için tek girişlik bilet 60, öğrenci ve 65 yaş üstü için 30, sezonluk kart ise yetişkinler için 180, öğrenci ve 65 yaş üstü için 90 TL’den satılacak. EXPO 2016 Antalya’nın kente gelen turistlerin bir bölümü için cazip bir ürün olması ve zenginlik katması da planlanıyor.

1-20160422072458.jpg

HANGİ ÜLKELER KATILIYOR?

Sudan, Güney Kore, Pakistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kenya, Yemen, Nepal, Moritanya, Sierra Leone, Tanzanya, Çin, Japonya, Gine, Senegal, Nijer, Filistin, Bangladeş, Kosova, Katar, Madagaskar, Hollanda, Burundi, Eritre, Komorlar Birliği, Zimbabve, Azerbaycan, Moldova, Benin, İngiltere, Gana, Macaristan, İtalya, Somali, Sri Lanka, Tayland, Hindistan, Myanmar, Kazakistan, Meksika, Uganda, Kore DemokratikHalk Cumhuriyeti, Etiyopya, Bosna Hersek, Ukrayna, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Almanya, Sırbistan, Bulgaristan. EXPO 2016 Antalya’nın resmi olmayan katılımcıları ise Hong Kong, Çin Taipei ve Rus Kültür Derneği.
3-810.jpg

23 NİSAN COŞKUSU YAŞANACAK

23 Nisan’da ziyarete açılan EXPO 2016 Antalya sergi alanında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşanacak. Çocuk Adası ile Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenecek onlarca etkinlikte bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak çocuklar, küçük amfi tiyatroda da çocuklara özel gösterilerle eğlenecek. 7’den 70’e herkese hitap edecek etkinliklerin yer alacağı EXPO 2016 Antalya sergi alanında 23 Nisan’da Türk Yıldızları da nefes kesen bir gösteriye imza atacak. 7 adet F5 uçağıyla 23 Nisan Cumartesi günü saat 14.30’da EXPO 2016 sergi alanında yapılacak gösteride Türk Yıldızları semaları renklendirecek.