Eylem hazırlığında yakalandılar !

Eylem hazırlığında yakalandılar !

Şanlıurfa'da eylem hazırlığında yakalanan 4 IŞİD’li patlayıcı ve silahla tutuklandı.

Şanlıurfa’da, polisin düzenlediği operasyonda eylem hazırlığındaki 4 IŞİD’li patlayıcı ve silahla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir süre önce Eyyübiye Mahallesi’ne yerleşen Suriyeuyruklu 4 kişinin terör örgütü IŞİD ile irtibatlı olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Suriye uyruklu M.E.S., A.H., N.A. ve İ.C. isimli IŞİD üyeleri polislerce takibe alındı.

22-031.jpg

2 ay kadar önce örgütten eylem yapmak için araç kiralamaları talimatı alan ancak parabulamadıkları için bunu gerçekleştiremediği de saptanan IŞİD’lilere bayram öncesi yeni bir eylem için hazırlık yaptığı belirlendi.

Polisin zaman zaman seyyar satıcı, kimi zaman da dilenci kılığına girerek yakından takip ettiği IŞİD’lilere, bayramın son gününde verilecek adreste eylem yapılması talimatı verildiğini belirledi. 

Harekete geçen polis, bayramın ikinci günü IŞİD’lilerin kaldığı eve operasyon düzenledi. Baskın yapılan evdeki aramalarda 1 canlı bomba yeleği, 1 kalaşnifkof tüfek, 2 susturuculu tabanca ile 6 mıknatıslı TNT patlayıcı, 12 metal bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcı ve fünye ile 120 mermi ele geçirildi. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan 4 IŞİD’linin eylem hazırlığı içerisinde oldukları ve örgütün vereceği adreste önce silahla insanlara ateş edip, ardından bombalı saldırıyı gerçekleştirecekleri kaydedildi. Sorgulaması tamamlanan şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.