Fas’ta Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı

Fas’ta Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı

RABAT (AA) - Fas'ta bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı, Tanca kentinin ardından ikinci durağı olan başkent Rabat'ta devam...

RABAT (AA) - Fas'ta bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı, Tanca kentinin ardından ikinci durağı olan başkent Rabat'ta devam ediyor. Cordoba Center tarafından düzenlenen fuara Türkiye’den birçok vakıf üniversitesi katılıyor.

Fuarın Rabat'taki açılışına Fas Ulaştırma Bakanı Abdulaziz Rabbah, Fas Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Lehasan ed-Davudi ve Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz katıldı.

AA muhabirine konuşan Faslı Bakan Davudi, yurt dışında 55 bin Faslı öğrencinin eğitim gördüğünü belirtirken, "Türkiye’de eğitim kalitesinin ileri düzeyde olmasına rağmen Türkiye’de okuyan Faslı öğrenci sayısı maalesef istenen düzeyde değil” diye konuştu.

Fuara katılan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Dekanı Prof. Dr. Ömür Ceylan ise Türkiye ile Fas arasındaki tarihsel bağın güçlü olduğuna vurgu yaptı ve son dönemde iki ülke arasındaki eğitim anlaşmalarının hayata geçirilmesiyle karşılıklı öğrenci sayısının artacağını ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsü Rabat Kültür Merkezi (YETKM) Müdürü Ensar Fırat da Faslı öğrencilerin fuara yoğun ilgisinden dolayı çok memnun olduklarını belirtti.

Tanıtım fuarına, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi temsilci gönderdi.

Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı, Rabat’ın ardından yarın Kazablanka’da düzenlenecek programla sona erecek.