Fatih Tezcan'dan olay yaratan ''sarı yelek'' iddiası

Fatih Tezcan'dan olay yaratan ''sarı yelek'' iddiası
Güncelleme:

Fransa'daki akarkayıt zammı protestolarının simgesi haline gelen sarı yeleklerle ilgili Fatih Tezcan'dan çok ilginç bir iddia geldi.

Fatih Tezcan bir alışveriş sitesinin sarı iş yeleklerinde indirim yaptığını ve toplu alımların yapıldığını iddia etti.

"Sarı yeleklerde yüzde 79 indirim yapılmış ve Türkiye'de çok miktarda alınmış iddiası üzerine firma ile görüştüm, biz indirim yapmadık, hepsiburada yapmış, diyorlar" diyen Tezcan, sözlerine "Fark etmez. Fransa'da ilk eylem günü olan 17 Kasım 2018'den sonra Türkiye'de sarı yelek alan herkes terör şüphelisidir" diye devam etti. Tezcan'ın söz konusu paylaşımları sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Fatih Tezcan'dan olay yaratan ''sarı yelek'' iddiası - Resim : 1

SARI YELEKLİLER PROTESTOSU
Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü. Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan akaryakıt vergilerini düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Başkent Paris'in Champs-Elysees Caddesi çevresinde 1 Aralık'ta düzenlenen, binlerce kişinin katıldığı gösteride polisin eylemcilere sert müdahalesi, sokaklarda araçların ve çöp bidonlarının yakılması, iş yerlerinin yağmalanması, sık aralıklarla ses bombalarının patlatılması ve alevlerin yükselmesi, kenti "kaosa" sürüklemişti.

Champs-Elysees çevresindeki birçok restoran, kafe ve mağaza, protestolar nedeniyle kepenk indirmiş ve çevrede de 3 ila 4 milyon avroluk hasar oluşmuştu. Ülkenin birçok kentindeki gösterilerde de caddeler ve yollar kapatılmıştı. Gösterilerin başından bu yana çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 222'si güvenlik görevlisi bin 43 kişi yaralanmış ve bin 424 kişi gözaltına alınmıştı. Sarı Yelekler protesto ettiği akaryakıt zamlarının 2019 yılı için iptal edildiği açıklanmıştı.