Fatsa’da ‘Modern Fındık Yetiştiriciliği’ Anlatıldı

Fatsa’da ‘Modern Fındık Yetiştiriciliği’ Anlatıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde "Modern Fındık Yetiştiriciliği" konulu konferans gerçekleşti.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde "Modern Fındık Yetiştiriciliği" konulu konferans gerçekleşti.

Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Fatsa Ziraat Odası tarafından, Ordu Üniversitesi'nin katkılarıyla "Modern Fındık Tarımı" konulu panel Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlendi. Düzenlenen panele Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı başta olmak üzere daire amirleri, ziraat mühendisleri, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, "Tarım sektörü ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinde çok önemli görevler üstlenmiştir. Bunlardan biri de sanayi sektörüne ham madde sağlamaktadır. Sanayide kullanılan tarım ürünleri arasında fındık en önemli rolü oynuyor. Ülkemizde yaklaşık 8 milyon üretici geçimini fındıktan sağlamaktadır. Fındık ülkemize ihracat yoluşla en fazla döviz sağlayan tarım dalıdır. Bu anlamda modern fındık tarımı panelimizde kararlar alınıp bu kararlar doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar ise yaptığı konuşmasında, "Bölgemiz ziraat odaları olarak üreticilerimizin eli, ayağı, gözü kulağı ve gür sesi olmaya devam edeceğiz. Sezona 12 TL'den başlayan ve sezon içerisinde 14 TL'ye kadar yükselen fındık bugünlerde 7 TL ile 8 TL arasında olması kabullenebilir bir durum değildir. Fiyatlardaki dalgalanma fındık üzerinde oynanan oyunları nedenli büyük olduğunu gösteriyor. Bugün ülkemizde üretim yapan çiftçilerimizin tek bir kurum vardır oda Ziraat Odasıdır. Panel herkese yararlı olur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından konferans ODÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali İslam ve ODÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Korkmaz'ın "Modern Fındık Yetiştiriciliği" konusunda sunumlarıyla son buldu.