Fenerbahçe Potada Avrupa'nın Zirvesini Hedefliyor

Fenerbahçe Potada Avrupa'nın Zirvesini Hedefliyor

- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde daha önce şampiyonluğu iki kere finalde kaçıran sarı-lacivertli basketbol takımı, ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final'de bu kez kupayı müzesine götürmeye çalışacak- Dörtlü Final'deki ilk maçındayarın Rus ekibi Nadezhda ile


İSTANBUL (AA) - Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne ev sahipliği yapacak Fenerbahçe, daha önce iki kez final oynayıp alamadığı Avrupa'nın bir numaralı kupasını bu kez müzesine götürmeyi hedefliyor.

Sarı-lacivertli ekip, Ülker Sports Arena'da yarın başlayacak ve Rusya'dan Nadezhda ile UMMC Ekaterinburg ve Çek Cumhuriyeti'nden USK Prag'ın da yer alacağı organizasyonda, kendi seyircisi önünde şampiyonluk kupasını kaldırmaya çalışacak.

Avrupa Ligi'nde geride kalan 4 sezonda da son 4 takım arasında yer alan Fenerbahçe, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında final oynadı. Sarı-lacivertli takım 2012-2013 sezonunda finalde Rus ekibi UMMC Ekaterinburg, 2013-2014 sezonunda da Galatasaray'a mağlup olarak kupayı rakiplerine kaptırdı.

2011-2012 ile 2014-2015 sezonlarında ise Avrupa Ligi'ni dördüncü tamamlayan Fenerbahçe, Dörtlü Final'deki ilk maçında yarın Nadezhda ile karşılaşacak.


- Sahasında çok başarılı


Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde sahasında gösterdiği başarılı performansla dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa Ligi'nde son 6 sezonda sahasında oynadığı maçların sadece 2'sini kaybetti. Fenerbahçe, 2010-2011 sezonundan beri ev sahipliği yaptığı 44 Avrupa Ligi maçının 42'sinden galibiyetle ayrıldı.

Sarı-lacivertli kadın basketbolcular son 6 sezonda Avrupa Ligi'ndeki iki mağlubiyeti, 2010-2011 sezonunda Rus ekibi Spartak Moskova ve bu sezon İtalya takımı Beretta Famila karşısında yaşadı.


- Dörtlü Final yolu


Avrupa Ligi'nin bu sezon en az maç kaybeden takımı olan Fenerbahçe, Dörtlü Final'e rahat geldi.

Grup aşamasında Beretta Famila (İtalya), Dinamo Kursk (Rusya), Galatasaray, Good Angels (Slovakya), ESBVA-LM (Fransa), Perfumerias Avenida (İspanya) ve Uniqa Sopron (Macaristan) ile yer aldığı A Grubu'nu 12 galibiyet ve 2 mağlubiyetle lider tamamlayan sarı-lacivertli takım, çeyrek finalde B Grubu'nu 4. bitiren Polonya'dan Wisla Can-Pack takımıyla eşleşti.

Polonya ekibini iki maçta da mağlup eden Fenerbahçe, adını Dörtlü Final'e yazdırdı.

Bu sezon oynadığı 16 maçın sadece 2'sini kaybeden sarı-lacivertli takım, Avrupa Ligi'nin en az yenilen takımı oldu.


- Kadro


Yunan başantrenör George Dikeoulakos yönetimindeki Fenerbahçe'nin kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Melis Gülcan, Olcay Çakır, Gökçe Doğan, Tuğçe Canıtez, Kuanitra Holingsvorth, Birsel Vardarlı Demirmen, Melisa Korkmaz, Hülya Çoklar, Kamile Nacickaite (Litvanya), Anastasiya Verameyenka (Belarus), Jantel Lavender (ABD), Marissa Coleman (ABD), Alexandria Quigley (ABD-Macaristan).


- İstatistiklerde ilk 5'te


Fenerbahçe, bu sezon birçok istatistikte Avrupa Ligi'nin öne çıkan takımları arasında yer alıyor.

Sayı, ribaunt ve asist kategorilerinin tamamında ilk 5 içinde yer alan sarı lacivertlilerin en skorer ismi ABD asıllı Macar oyuncu Alexandria Quigley oldu. Bütün maçlarda forma giyen Quigley, ortalama 14,6 sayıyla oynadı. ABD'li Jantel Lavender 7,9 ribaunt ile bu alanda takımın en etkili oyuncusu olurken, kaptan Birsel Vardarlı Demirmen de 4,9 ortalamayla takımın en fazla asist yapan oyuncusu konumunda.

Fenerbahçe, FIBA Avrupa Ligi'nde bu sezon maç başına 67,8 sayı, 38,9 ribaunt, 17,1 asistle mücadele etti. Sarı-lacivertliler 60,4 sayıyla ligin en az sayı yiyen 3. takımı oldu.