Feng Shui'ye göre giyim ve makyaj

Feng Shui'ye göre giyim ve makyaj

Feng Shui için pahalı ve lüks seçimler önemli değil...

Giyim kuşamımızdaki özen, doğru tercihler gerek sosyal hayatta gerek iş hayatında getirileri olduğu gibi götürüleri de olabilir. Ne kadar pahalı lüks seçimler yaparsanız yapın Feng Shui açısından bilinçli olmadıkça ne kendinizi rahat hissedersiniz, ne de üzerinizdekiler size hizmet eder.

Zor bir toplantı veya bir iş görüşmesinde kişinin güç renklerini başarı renklerini bilmesi veya romantik bir gecede kullanacağınız cazibe renginizi bilmenizin size nasıl şans verdiğini tahmin bile edemezsiniz.

Feng Shui hayatın her alanında kullanıldığını artık biliyoruz. Moda sektörü de bunlardan biri. Etkisi tahmin edemeyeceğiniz kadar büyüktür. Yurt dışında birçok ünlü oyuncu da kullanmakta. Çünkü 5 element Feng Shui’nin temeli, dayanağıdır. Kullandığımız giyim kuşamda renkler, şekiller dokular 5 element temsilidir. Genellikle içgüdüsel olarak sevdiğimiz renklerin desenlerin dokuların şekillerin içeriği ya burcumuzla ya elementimizle ilintilidir. Danışanlarımdan bu içgüdüsel doğru tercihlere çokça rastladım diyebilirim. Çok sık karşılaştığım bir şey de özellikle bayan danışanlarımda sevdiği renklerle dokularla, ilgili hiçbir şeyin dolaplarında bulunmadığıydı. Seviyorlar, beğeniyorlar ama renk seçimleri tamamen kendileri ile zıt yanlış tercihler. Benzer benzeri çeker ilkesi burada da etkisini gösteriyor.

Elementimizin, burcumuzun bize söyledikleri, verdiği ipuçları var. Bunları doğru analiz edip uygulamaya geçmek için sizlere önemli noktalardan kısaca bahsedelim

Ağaç elementine sahip insanların kullanabileceği renkler yeşilin her tonu, kahverengi element renkleridir. Besleyici olarak siyahlar, mavilerle kombinasyon mükemmel olur. Ağaç grubunun diğer kullanabileceği renkler; kırmızı, pembe, turuncu, parlak sarı, mavinin her tonu. Şekillerden de bahsetmek gerekirse; şerit desenler, çiçek desenler, dalgalı desenler doğru seçimler olur. Ayakkabı seçimlerinde siyah özellikle rugan başarılı seçimlerdir.

Yalnız ağaç grubundaki danışanlarıma altını çizdiğim önemli bir noktadan sizlere de bahsetmek isterim; ağaç elementine sahip kişiler ateş elementi olan kırmızıları, turuncu ve parlak sarıları giyim kuşamlarında büyük ölçüde kullanmamaları gerektiğidir. Örneğin; bu elementi bir fular, ruj, oje, takı gibi minimalist ölçüde olması gerektiğidir. Çünkü fazla ateş elementi ağacı yakacağı için o gün birtakım olumsuzluk, aksilikle karşılaşmanız muhtemeldir. Makyajda özellikle gözde yeşil ve kahverengi renkler tercih edilmelidir. Siyah kalem ve rimel de çok iyi enerji verir.

Toprak elementine sahip kişiler, kare ,ekose desenler, bej, krem, hardal, krem, açık kahve, bordo, taba gibi renkler kullanabilirler. Bu bahsettiğimiz renkler toprak elementinin renkleri. Besleyici döngüyü kullanarak elementimizi ateş elementi yardımı ile kuvvetlendirmek gerek. Bunun için de kırmızılar pembeler turuncular kullanmak faydalı olur. Makyajda da tüm toprak tonlarını kullanmakla birlikte kırmızı ruj ve ojeyi de çok sık kullanmalılar.

Su elementi kişiler elementlerinin rengi olan siyah mavi, koyu lacivert kullanabilirler yine elementi kuvvetlendirmek için besleyici döngü kullanılarak metal elementi olan şekil ve renkler kullanılmalıdır. Makyajda özellikle göz makyajında koyu renkler tercih edilmeli mavini her tonuna ait göz farları göz kalemleri, siyah kalem ve rimel tek tercihleri olmalı.

Ateş elementine sahip kişiler kırmızılar parlak sarı turuncu pembenin her tonu kullanılmalıdırlar. Besleyici renk ve şekil olarak şerit çizgili kumaşlar, çiçek desenli tercihler yapılmalı renk olarak da yeşilin her tonu ve kahverengi kullanılmalıdır. Kıyafetlerinde fazla siyah kullanmak onları tüketir. Makyajda kırmızı pembe rujlar vazgeçilmezleri olmalı

Metal elementine sahip kişiler; beyaz, grinin tonlar lameler, doreler vazgeçilmez renkleridir. Besleyici olarak toprak element ve şekillerini kullanmaları şanslı kılar. Yuvarlak şekiller, kare desenler, krem, hardal taba, koyu sarı renkleri bu kişileri besler. Makyaj renklerinde terakotalar, toprak renkleri tercih etmeliler.

Feng Shui Akademisi / Feng Shui uzmanı Zeynep Akçay