Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı

Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı
Güncelleme:

Ferhat Tunç'a sosyal medya hesapları üzerinden 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, yakalama kararı çıkarttı.

Sanatçı Ferhat Tunç’a sosyal medya hesapları üzerinden ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, yakalama kararı çıkarttı. Tunç, yakalama kararının soruşturma aşaması tamamlanmadan, savcılık ifadesi alınmadan verildiğini aktardı.

Davaya konu olan paylaşımlarında Tunç, Afrin operasyonuna tepki göstermiş, yaşamını yitiren sivilleri anmıştı. Tunç’un, Öcalan’ın, “Sorunu 6 ayda çözeriz” şeklindeki mesajını paylaşması da iddianameye eklendi.

Tunç’un 21 Ocak 2018 tarihli bazı paylaşımlarında ise şu ifadeler yer alıyor: “Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: Türkiye’nin Afrin’e yönelik hava bombardımında biri çocuk 8 sivil hayatını kaybetti.”, “Suriye’de barışı sağlayacak olan, Suriye halklarının kendisidir. Afrin’e yönelik başlatılan bu saldırının haklı hiçbir gerekçesi olamaz. Kan ve ölüm kusan bir saldırıya ‘Zeytin Dalı’ adını verenler, büyük bir insanlık suçu işliyor. Bu suçun ortağı olmayacağız.”

‘IŞİD BOZUNTUSU YAPILARI YERLEŞTİRMEK İŞGAL DEĞİL DE NEDİR?’

Tunç, karara tepki göstererek, şunları söyledi:

“Hakkımda yeni bir davayla birlikte yakalama kararı çıkarıldığını öğreniyorum. Üstelik soruşturma aşaması tamamlanmadan nasıl oluyor da davaya dönüşmüş, anlamış değilim. Hukuk adına utançla karşılanacak bir durum. Twitter hesabımdan dava üstüne dava üretmeye devam ediyorlar. Efrîn operasyonuna ‘işgal’ demişim. Yüz binlerce insanı evinden, toprağından söküp atmak ve yerine IŞİD bozuntusu yapıları yerleştirmek işgal değil de nedir?”

Tunç, 5 Mart 2019’da basına gönderdiği açıklamada, “Düşünmeye, konuşmaya, üretmeye bir süreliğine yurtdışında devam edeceğim” açıklamasını yapmıştı.