Ferhat Tunç siyaseti bıraktı

Ferhat Tunç siyaseti bıraktı
Güncelleme:

Sanatçı Ferhat Tunç, cumhurbaşkanlığı seçimlerini Erdoğan’ın kazanmasının ardından gündelik siyaseti bıraktığını ve daha çok müzikle ilgileneceğini açıkladı.

Sanatçı Ferhat Tunç, güncel siyasetle ilişiğini kestiğini açıkladı. Yazılı  açıklama yapan Tunç, kararımın bir küsme, mücadeleden çekilme gibi algılanmasını istemediğini belirterek, "Siyasetin de bir an önce umudu azaltan değil, dirilten ve topluma hak ettiğini veren düzeye gelmesini dilerim" dedi.

Her zaman olduğu gibi müziğe yoğunlaşarak kalıcı eserler sunmanın çabası içinde olacağını belirten Tunç, “Bilinmesini istiyorum ki müziğimi her zaman halk için yaptım, öyle de devam edecek” dedi.

Kararımın bir küsme, mücadeleden çekilme gibi algılanmasını istemediğini ifade eden Tunç, “Zaten siyasette aktif bir konumum yok, kararım bir sanatçının protestosu olarak görülebilir ve umudumun diri olduğunun bilinmesini isterim. Siyasetin de bir an önce umudu azaltan değil, dirilten ve topluma hak ettiğini veren düzeye gelmesini dilerim” diye belirtti.