Fethiye'de yamaç paraşütü uçuşları durduruldu!

Fethiye'de yamaç paraşütü uçuşları durduruldu!
Güncelleme:

Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezlerinden olan Babadağ’a çıkış ücretlerine yapılan zamdan dolayı Fethiye'de yamaç paraşütçüleri uçuşları süresiz durdurma kararı aldı.

Babadağ’a çıkış ücreti 38 TL’den 81 TL’ye yükseltilince 200’e yakın yamaç paraşütü pilotu bir araya gelerek, uçuşları süresiz olarak durdu. Yamaç paraşütü pilotları Ölüdeniz mahallesi Belceğiz Plajı’nda bir araya gelerek kararı protesto ettiler.

Fethiyehaber.com’dan Erkan İlik’in haberine göre, yamaç paraşütçüleri adına basın açıklaması yapan Türker Türkoğlu “Ülkemizin uluslararası turizm platformlarında tanıtımı kapsamında, uzun yıllardır önemli hizmetler veren özveri ile çalışmış ve bu anlamda başarıya ulaşmış, turizm sektörüne kattığı değerle kendisini ispatlayan, yamaç paraşüt faaliyetleri ile güzide ilçemiz Fethiye’nin ve Babadağ’ın dünya genelinde bilinen, en önemli uçuş noktalarından biri haline gelmesini sağlamıştır. Bu kapsamda hizmet ve emek veren sektörümüz yıllardır yalnız bırakılmış, maalesef gereken destek bu zamana kadar verilmemiştir, istek talep şikâyetlerimiz değerlendirmeye alınmamıştır. Bu şartların uçuş faaliyetlerini etkilediği, sağlıklı olmadığı bilinmektedir. 2019 Şubat ayında 38 TL olan çıkış bedeli, 2020 Şubat itibari ile 81 TL.olmuştur. Bu doğrultuda Babadağ işletmesi tarafından yasal dayanağı olmayan, hükümetin enflasyonla mücadele programı ile uyuşmayan, sektörün belirlediği satış bedeli ile tezat oluşturan, kapı geçiş ücretindeki aşırı artışın tekrar değerlendirilerek, sektörümüzle ve ülke gerçekleriyle bağdaştırılarak, uygun orana geri çekilmesi gerekmektedir, yanı sıra yamaç paraşüt sektörünün operasyon kısmında güvenliği tehdit eden bir çok problem bulunmaktadır” dedi.

UÇUŞLAR SÜRESİZ DURDURULDU 

“Yaşanılan tüm problemler, yetkili makamlara tüm şirketler ve pilotlar adına iletilmiştir. Fethiye-Ölüdeniz’de faaliyet gösteren tüm turizm acentaları ve yamaç paraşüt pilotları tek çatı altında toplanarak, ortak hareket etme kararı alınmış olup bu sorunlar çözülene kadar, alınan karar neticesinde uçuş faaliyetlerini süresiz durdurma kararı alınmıştır” diyerek uçuşları durdurduklarını belirten Türkoğlu sözlerini şöyle bitirdi:

“Mevcut koşullar doğrultusunda, istek talep ve şikâyetlerimiz aşağıda belirtilmiş olup, en kısa zamanda ortak bir akılla ve platformda çözüm yollarının bulunmasını, tensiplerinize arz ederiz.”