Fethullah Gülen futbola nasıl sızdı ?

Fethullah Gülen futbola nasıl sızdı ?

Fethullah Gülen'e bir dönem en yakın olan isimlerinden Nurettin Veren Gülen'in futbola olan ilgisini yazdı.

Bir dönem Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden olan Nurettin Veren, Fetullah Gülen'in futbola ilgisi ve FETÖ'nün futbolda yapılanmaya nasıl başladığını yazdı.

Nurettin Veren'in Yeni Akit gazetesindeki yazısında yer alan o bölüm şöyle:

Şike davasıyla birlikte cemaatin futbola etkisi büyük tartışma meydana getirdi, 15 Temmuz sonrası FETÖ’ye yönelik futboldaki ilk operasyon TFF’den geldi. Yüzü aşkın kişinin görevine son verilirken, cemaatin futboldaki unsurları için de birbiri ardına itiraflar geldi, geliyor.

ÇORAPLARI TOP YAPIP OYNAYANA KIZARDI

F. Gülen’in futbola olan bu etkisini anlamak çok zor, 1966 yılında Kur’an kursu hocalığı yaptığı Kestane pazarında, çocukların değil futbol oynamasına müsade etmek, hatta çocukların çoraptan yaptıkları topla oynamasına bile kızardı ve top oynayan çocukların kulaklarını çekerdi. Bizler o zaman, 50 yaşımıza kadar maça bile gitmedik. Bu kadar futbola ters bakan örgütbaşı Gülen, futbola haram gözüyle bakardı. Daha sonra futbola olan ve futbolcuya olan ilgisi o kadar arttı ki; şimdi neredeyse teknik direktör olacak kadar futbolu ve futbolcuları yönlendiriyor.

BİR FENERBAHÇE MAÇI İLGİSİNİ ÇEKTİ

Futbolla ilk teması nasıl oldu?

83-84 yılıydı F. Gülen arandığı için sürekli yer değiştiriyordu. Bir gün sabahın erken saatlerinde, Fenerbahçe stadının etrafında kalabalık insan topluluğunu görünce. Gülen kalabalıktan endişelenmişti. Bu insanlar sabaha doğru burada niye bekliyor diye merak ettik.

Sonra öğrendik ki o gün Fenerbahçe’nin maçı varmış. İnsanlar bilet kuyruğunda. Gülen’in ilgisini çekti ve bunun üzerine dedi ki: ‘Bu insanlar bu saatte hiçbir iş için kalkıp burada toplanmaz. Bu futbol, hakkında bilmediğimiz ve eksik olduğumuz bir konu dedi. Futbolla ilk böyle tanıştık ve bunun önemini çok merak etti.

Yeni Akit