Fethullah Gülen hakkında yeni dava

Fethullah Gülen hakkında yeni dava

Samanyolu televizyonunda yayınlanan konuşması nedeniyle Fethullah Gülen hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret ve tehdit" suçlamasıyla dava açıldı.

Samanyolu televizyonunda yayınlanan konuşması nedeniyle Fethullah Gülen hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret ve tehdit" suçlamasıyla dava açıldı. Gülen'in 2 yıl 6 aydan, 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Levent Kandemir tarafından hazırlanan iddianamede, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapılan ihbarda, Cumhurbaşkanı'na yönelik 8 Haziran 2015 tarihinde seçim günü sabahında Samanyolu televizyonda yayınlanan Fetullah Gülen'in yaptığı " tarih şuuru ve sulh ruhu"adlı sohbetinde, tehdit unsurları içeren "milleti kurban edenlerin olurlar millete kurban" söylemlerden dolayı ihbarda bulunulduğu belirtildi.

İddianamede, Mersin Emniyet Müdürlüğünce, tvarsivi adlı internet sitesinden 8 Haziran 2015 tarihinde STV'de yayınlanan "tarihin şuuru ve Sulh Ruhu" logosuyla Fetullah Gülen'in yapmış olduğu konuşmalarda özet olarak "bir darüsü vasidir bu darü imtihan bu gün milleti kurban edenler yarın olurlar millete kurban" gibi sözlerin yer aldığı ve Emniyet mensuplarınca da tutanak altına alındığı aktarıldı.

İhbar üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca Samanyolu TV'nin yönetim yeri adresinin yargı sınırları çerçevesinde olmadığından soruşturma dosyasını yetkisizlik kararı ile Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği ifade edilen iddianamede, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında, radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) şikayete konu konuşmaların kayıtları istendiği, RÜTÜK'ten gelen şikayete konu yayının çözümlemesi yapılmak üzere dosya bilirkişiye gönderildiği, bilirkişinin bu yönde hazırladığı raporu savcılığa gönderdiği belirtildi.

İddianamede Gülen'in, "Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit" suçlamasıyla 2 yıl 6 aydan, 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Dava Asliye Ceza Mahkemesi'ne görülecek. İddianamede, mağdur olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihbarcı olarak ise Mersin'de ikamet eden Mehmet Gözde yer aldı. İddianamede, "Dosyadaki bilgi ve belgelerle şüpheli Fetullah Gülen'inin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yönelik sarf etmiş olduğu sözlerle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmakla, şüphelinin yargılanmasının yapılarak cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur." denildi.

Etiketler Fethullah Gülen