FETÖ darbenin şifresinin 5 ay önce vermiş !

FETÖ darbenin şifresinin 5 ay önce vermiş !

Fethullah Gülen'in 5 ay önce yayınlanan sohbetinde darbenin talimatını verdiği ortaya çıktı.

FETÖ'nün hain darbe kalkışmasının işaretlerinin 5 ay önce örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından bizzat verildiği ortaya çıktı.

Akşam'dan Hilal Yıldırım'ın haberine göre, Gülen'in konuşmalarının paylaşıldığı örgüte ait internet sitesi 'herkul.org'dan 4 Şubat 2016'da 'Kılıçların Gölgesinde' başlıklı bir video kaydı yayımlandı. Videoda hem TSK'da önemli bir yeri olan 'Kılıç' hem de darbe girişimine ismini veren Yurtta Sulh Komitesi'nden 'Sulh' kelimesinin kullandığı ortaya çıktı.

10 ŞUBAT'TA KAPATILDI

İstanbul TEM Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı incelemelerde 27 dakika 22 saniyelik videoyu derinlemesine inceledi. TEM Şube Müdürlüğü tarafından yazıya dökülen Gülen'in video konferansı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na gönderildi. Savcılık, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak 'herkul.org' sitesini kapatılması talebinde bulunmuş, hakimlik de talebi yerinde görerek konuşmadan 1 hafta sonra sitenin erişimini yasaklamıştı. cennet vaad i Gülen, hain darbe girişiminden 5 ay önce yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli bir yeri olan 'Kılıç' ismini özellikle kullandı.

Gülen bu yolla 17/25 Aralık sonrası tasfiye olan emniyet ve yargı teşkilatının yanı sıra TSK içindeki mensuplarının moralini diri tutmak istedi. Gülen, konuşmasında düşmanla karşılaştıkları zaman sabretmeleri gerektiğini, çünkü cennetin veya kurtuluşun 'Kılıçların gölgesinde' olduğu ifadesini kullandı.

ŞAFAK VE AYDINLIK

İşte FETÖ elebaşısının talimat kokan o ifadeleri: Böyle bir sabah bir aydınlık şafak söksün bekleriz dersiniz, bu kıvrandırır insanı zannediyorum. İntizar etme (Birinin gelmesini, bir şeyin olmasını bekleme, gözleme) kadar insanı kıvrandıran başka bir şey yoktur. O an gelinceye kadar olumsuz şeyler devam ediyorsa orada murad-ı ilahiye saygılı olmak lazım. öld ürün emri vermiş Düşmanla karşılaşma gibi bir durum söz konusu olduğunda canınızı, ülkenizi ilave edebilirsiniz. Hürriyeti varlık Sulhçular ilave etmişler. Bildiğiniz gibi bunları müdafaa etme adına siz düşmanla karşılaştığınız zaman öldürebilirsiniz. Onun için düşmanla karşılaşmayı istemeyin. Düşmanla karşılaştığınız zaman sabredin. Unutmayın cennet kılıçların gölgesi altındadır."

Akşam