FETÖ davasında hamile sanık düşük riski yüzünden tahliye edildi

FETÖ davasında hamile sanık düşük riski yüzünden tahliye edildi

Bursa'da FETÖ soruşturmasında 24 Mayıs tarihinde tutuklanan G.E 5 aylık hamile olduğu ayrıca düşük riski bulunduğu gerekçesiyle tahliye edildi.

Başarısız darbe girişimi sonrası yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında,temmuz ayında G.E (29) ve eşi H.İ.E gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan G.E. tutuklandı.
 
Sanıklar hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'Silahlı terör örgütü FETÖ üyeliği' suçlamalarıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar G.E ve eşi H.İ.E de katıldı.
 
Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, örgüt üyesi oldukları bildirilen G.E'nin 'Lale Gül', eşi H.İ.E'nin ise 'Yavuz Tekin' kod adlarını kullandıkları bildirilerek, sanıkların 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Gaziantep gezisine katıldıkları ve buradaki bir otelde FETÖ üyeleriyle bir araya gelerek darbe ile ilgili planları yaptıkları kaydedildi. 
 
Tutuklu sanık G.E, mahkemede verdiği ifadesinde örgütte görev aldığı iddialarını kabul etmeyerek, "Ben abla değilim, üniversite hayatım boyunca da hiç bu örgütün yurtlarında kalmadım. FETÖ ile herhangi bir bağımız yok. Hamileyim ve düşük tehlikem var, bu yüzden tedavi oluyordum zaten. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak istiyorum" dedi.
 
Evinde yapılan aramada ele geçirilen örgütsel dokümanlar ve 'Lale' kod adını kullandığı iddialarına ilişkin de G.E bu kitap ve dergileri kendisini geliştirmek için aldığını, 'Lale' adının ise göbek adı olduğunu öne sürdü.
 
G.E'nin eşi tutuklu sanık H.İ.E ise, cezaevinde hazırladığı 4 sayfalık savunmasını sözlü ve yazılı şekilde mahkemeye sundu. Erdoğan, savcının hazırladığı iddianamede kendisine ve ailesine yöneltilen suçlamaları gördüğünde sanki başka kişilerden bahsedildiğini zannettiğini söyledi.
 
Mahkeme heyeti, hamile olduğu ve düşük riski bulunduğunu belgeleyen G.E'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, kendisine yurt dışı çıkış yasağı getirilmesine, H.İ.E'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.  
 

DHA