FETÖ DEAŞ’a göz yummuş

FETÖ DEAŞ’a göz yummuş

DEAŞ’a katılmak için ortalıktan kaybolduktan sonra gözaltına alınan C.K.’yı FETÖ’cü polislerin serbest bıraktığı ortaya çıktı.

Başarısız 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) diğer terör örgütleriyle kurduğu kirli ortaklık gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. FETÖ'nün Türkiye, Suriye, Irak ve Avrupa'da kanlı terör eylemleri düzenleyen DEAŞ'e katılmak isteyen militanlara göz yumduğu ortaya çıktı. Bunun en çarpıcı örneği Şanlıurfa'da yaşandı. DEAŞ'ın etkinlik kazandığı 2014' de Sivas'tan 155 hattını arayan bir şahıs, “İstanbul'da ikamet eden C.K'dan 3 gündür haber alamadığını. yeğeninin DEAŞ'a katıldığından şüphelendiğini” söyledi. Bu kişi, yeğeninin cep telefonu numarasını da polise bildirdi.

TAKİBE RAĞMEN SERBEST

İhbarın ardından harekete geçen polis, teknik takip sonucu C.K'nın DEAŞ'e eleman temin etme suçlamasıyla kaydı bulunan Ömer Y. ile sık sık görüştüğünü tespit etti. DEAŞ'e katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen C.K. burada bir otele yerleşti. İsmi otomatik olarak Emniyet'in Otel Projeleri otomasyonuna düşen C.K., 23 Ekim 2014'te U. Otel'de gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan C.K., “Şanlıurfa'ya gezmek için geldim. Bu durumu eşim biliyor. Ancak Sivas'ta yaşayan annem ve babamın haberi yok. Kayıp değilim. İllegal yollardan sınır dışına çıkmak gibi bir amacım yok” dedi. C.K sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Başka hiçbir takibe takılmadan kaçak yollardan sınırı geçerek terör örgütü DEAŞ'e katıldı.

Ailesi uzun zamandır kendisinden haber alamıyor. C.K'nın DEAŞ'in canlı bomba ekibine katılmış olabileceği bildirildi. Şüpheli serbest bırakılmadan önce hakkında başlatılan tahkikatta DEAŞ'e elaman temin etmekle suçlanan Ö.Y ile birçok HTS kaydı bulunduğu ve dinlemeye de takıldığı belirlenmişti. Buna rağmen şahsın serbest bırakılması kuşku uyandırdı. C.K'yı serbest bırakan terörle mücadele ekibinin büyük kısmının şu an tutuklu, firari veya açığa alınmış olduğu öğrenildi.

Suriye sınırında ittifaka girmişler

Güvenlik kaynakları, FETÖ'nün özellikle Suriye sınırında başta PKK olmak üzere DEAŞ gibi terör örgütleriyle kirli bir ittifak içine girdiğine dikkat çekti. Bu işbirliğinin MİT TIR'ları operasyonunda gözler önüne serildiğini ifade eden kaynaklar, FETÖ'cü askerlerin ve polislerin, sınır geçişlerinde DEAŞ'li militanlara göz yumduğunu, bu yolla Türkiye'yi bu yöntemle “terörle ilişkili” göstermeye çalıştığını ifade etti.

Yeni Şafak