FETÖ elebaşı darbeden sonra nerede yaşayacaktı ?

FETÖ elebaşı darbeden sonra nerede yaşayacaktı ?

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in darbe girişiminin başarılı olması halinde İstanbul'da kendisi için hazırlanan bir yalıda yaşacağı ileri sürüldü.

27 Mayıs sonrasında ve 12 Mart'ta çeşitli suçlamalarla yargılanan Emekli Yarbay Talat Turhan'ın yeni kitabı "Sarmaşık / FETÖ'nün dolarları" kitabı Nergiz Yayınları'ndan çıktı.

15 Temmuz kalkışmasının ayrıntılarının da ele alındığı çalışmada Turhan, 15 Temmuz kalkışması başarılı olsaydı Humeynivari bir şekilde Türkiye'ye gel​ecek olan​ Fethullah Gülen'in​ onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'na ait yalıda​ ikamet edeceği​ni iddia ederek​ yalının fotoğraflarını paylaştı.

İşte "Sarmaşık" kitabındaki o bölümler:

"Bu kişi Humeyni modeliyle Türkiye'ye gelip ülkemizi ABD emperyalizminin direktifi doğrultusunda taşeron yöntemiyle yönetip, ABD'nin yeni bir eyaletine dönüştürmek istiyorlardı. Bu nedenle FETO'nün gelişinden sonra ona tahsis edilecek olan tüm olanaklar önceden hazırlandı.

Hatta Kuzguncuk'ta vakıf oyunlarıyla eski bir yalıyı restore ettirip FETO için hazırladılar. Emanetçi olarak da Yazarlar Vakfı'na tahsis ettiler. Planlarını bu binanın içinde yaptılar. 15 Temmuz darbesinden sonra Yazarlar Vakfı orayı terk etmek zorunda kaldı.

Günümüzde bu yalının yeni sahibini bulabilmesi için perde gerisinde çok büyük kavgalar verilmektedir. Gönül arzu eder ki bu yalı gerçek sahiplerine verilsin.

ODATV