FETÖ elebaşısı Gülen için iki başvuru daha

FETÖ elebaşısı Gülen için iki başvuru daha
Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam iki iade dosyasının hazırlanarak ABD makamlarına iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı’na gönderildiğini duyuruldu.

Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülen’in iadesi için Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam iki iade dosyasının hazırlanarak ABD makamlarına iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı’na gönderildiğini duyurdu.

Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülen’in Amerika’dan iade edilmesi için iki yeni talebin daha işleme konulduğunu açıkladı. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında Gülen’in Amerika’dan iadesi amacıyla hazırlanan iade evrakı, ABD makamlarına diplomatik yoldan iletilmek üzere bugün Dışişleri Bakanlığı’na gönderildi. İstanbul’daki kalkışma faaliyetleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan bir diğer iade dosyası da ABD makamlarına gönderilmek üzere bugün Dışişleri Bakanlığı’na iletilmiştir.

GÜLEN İÇİN YEDİ İADE BAŞVURUSU

Öte yandan 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde işlenen suçlara ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iki, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir iade talebi 19 Temmuz 2016’da, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü konu alan Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iade talebi ise 19 Temmuz 2017’de ABD makamlarına gönderilmişti. Bugün eklenen iki dosya ile birlikte Türkiye, Gülen’in iadesi için ABD’ye toplam yedi başvuruda bulunmuş oldu.