FETÖ için ABD'den heyet geliyor

FETÖ için ABD'den heyet geliyor
Güncelleme:

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi kapsamında FBI'dan da görevlilerin olduğu bir heyetin ABD'den bugün Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Kısa süre önce Adalet Bakanı Gül, bu ziyaret hakkında bilgi vererek, "Önümüzdeki ay itibariyle savcılar, ABD'li yetkililer gelecek. Adli yardımlaşma çerçevesinde bir temasımız söz konusu. İnanıyoruz, hukuk devletinin gereği bu terör elebaşının iadesidir." açıklaması yapmıştı.

Gül'ün açıklamasındaki diğer detaylar şunlardı: 
"Yapılan görüşmelerde mesafe alınmış değil şu an itibarıyla. Ama tamamıyla reddedilmiş de değil. 'Başvurunuzu reddediyoruz' şeklinde yazı ya da temas da yok. Elde ettiğimiz yeni delilleri ABD'ye ulaştırıyoruz. ABD'de şu an hem savcılık hem idari soruşturma var. Bu konuyla ilgili onlar da inceleme yapıyor. Önümüzdeki ay itibariyle savcılar, ABD'li yetkililer gelecek. Adli yardımlaşma çerçevesinde bir temasımız söz konusu. İnanıyoruz, hukuk devletinin gereği bu terör elebaşının iadesidir. Bu konuda olumlu bir gelişme elde etmeyi ümit ediyoruz. 2019'da da bu hususta yine yargının önünde, FETÖ'nün ele başının ve yönetici kademesinin de ABD tarafından da bu talebimizin yerine geleceğine inanıyoruz."

Türkiye'de idam cezasının olmadığını hatırlatan Gül, "Türkiye'de idam vardı, yeniden gelebilir gibi bir takım spekülasyonlar vardı. Ama bu konuda mevzuatımız gayet açık. Biz bu hususta iadenin gerçekleşmesi önünde hiç bir engelin olmadığını, Türkiye'de bu konuda uluslararası sözleşmenin gereği çerçevesinde iadenin gerekliliğini söylüyoruz. Tüm çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Gül, Fetullah Gülen'in, ABD tarafından başka bir ülkeye gönderilmek istenmesi halinde Türkiye'nin tutumunun ne olacağına ilişkin, bu ülkenin 251 vatan evladını şehit eden, meclisini bombalayan, Cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunan, Anayasa'yı ortadan kaldırmaya çalışan bu terör örgütüne karşı nereye giderlerse gitsinler, Türkiye'nin mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.

Gül, nereye giderlerse gitsinler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm kurumlarıyla bu örgütün ele başının ve yöneticilerinin ensesinde olacağını, hukuk çerçevesinde her türlü gayreti yapacağını, bağımsız Türk yargısının önüne çıkaracağını belirtti.