FETÖ paralarını böyle gizliyor !

FETÖ paralarını böyle gizliyor !

FETÖ finansal destek sağlayan kişilerin açığa çıkmaması için bu hilelerini kullanıyor.

FETÖ/PDY örgüt üyelerinin, ‘Şahsi param, para bozdurdum’ gibi gerekçeler öne sürebileceği, finansal destek sağlanan paralar için 178 milyon liralık muhasebe hilelerine başvurduğu, işadamı Emir Ağbaş’ın şirketleriyle ilgili iddianameye girdi

İzmir’de FETÖ/ PDY’ye finansal destek sağlanmasına yönelik örgüte ait olduğu değerlendirilen şirketlere ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, FETÖ/PDY’nin bağlantılı şirketler aracılığıyla finansal kaynak elde etme yollarını ortaya koydu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Zafer Dur tarafından FETÖ/PDY’ye finansal destek sağlanmak amacıyla kullanıldığı iddiasıyla işadamı Emir Ağbaş’ın yönettiği şirketlere yönelik başlatılan soruşturma sonucunda tutuklanan Ağbaş ve muhasebecisi Mehmet Çelikarslan ile tutuksuz şüpheli Selami Başaran hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Emir Ağbaş’a ait şirketlerin terör örgütüne sağladığı finansal kaynağı, muhasebe kayıt ve hesaplarında gizlemek için paraları örgüte bağlı işadamlarının hesaplarında tuttuğu ve bu yolla faaliyetlerini yürüttüğü tespitine yer verildi.

KAYNAĞI KORUMAK İÇİN GEREKÇELER

Örgütün böylece herhangi bir olumsuzluk olması durumunda örgüt mensuplarının kaynağı belli olmayan bu paralarla ilgili “Şahsi param, altın bozdurdum, döviz bozdurdum ve hesaba yatırdım” şeklinde açıklamalarla finansal kaynağı koruma altına alma yoluna gittiği değerlendirilen iddianamede, iş adamı Ağbaş’ın gerek kendi hesabından gerekse de şirket hesaplarından, şirket yönetim kadrosundakiler ile çalışanların hesaplarına çeşitli zamanlarda para transferinde bulunduğu, şirketlerin hesaplarına para giriş ve çıkışlarının da şaibeli olduğu belirtilerek şirketin faaliyet alanının uluslararası ticarete ilişkin olmasına rağmen, pazarlama için küçük işletme olmasına dikkat çekildi.

4 YILLIK DÖNEMDE 3 AYRI İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

İddianamede yer alan şirket muhasebe kayıtlarına ilişkin vergi müfettişince hazırlanan bilirkişi raporunda da şirketin FETÖ/PDY’ye finansal kaynak aktarımında başvurduğu hesap ve muhasebe hilelerine yer verildi. Bilirkişi raporunda, Ağbaş’a ait şirketlerde 2011-2015 döneminde 3 ayrı işlemde karşılığı mal ve hizmete dayanmayan 172 milyon 350 bin 382 TL tutarında fatura düzenlendiği, yine ayrıca 2 ayrı işlem halinde elden ve havale yoluyla şirket çalışanları adına 6 milyon 378 bin 365 lira ödeme yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

Habertürk