FETÖ soruşturmasında 1 tutuklama

FETÖ soruşturmasında 1 tutuklama

Sakarya'da FETÖ soruşturmasında 1 kişi tutuklandı.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe  girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen, Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz'ün bir akrabasının da aralarında bulunduğu 4 şüpheli, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest  bırakıldı, 1 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen  soruşturma kapsamında, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi  ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 5  şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden bir doktor  tutuklandı, aralarında Adil Öksüz'ün daha önce tutuklanan kayınbiraderi ve  örgütün sözde "Rusya İmamı" Ali Sami Yıldırım'ın eşi Melike Yıldırım'ın da  bulunduğu 4 kişi adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Örgütün sözde "Rusya imamı" Ali Sami Yıldırım, İstanbul Üsküdar'da  Öksüz'ün saklanıp kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ve 9  Ağustos'ta tutuklanmıştı.