FETÖ'cü Kerim Balcı kimdir ?

FETÖ'cü Kerim Balcı kimdir ?

Darbe gecesi Erdoğan'ın ''sokağa çıkın'' çağrısının ardından neye uğradığını şaşıran FETÖ'cü Kerim Balcı ile ilgili ilginç ayrıntılar var.

15 Temmuz Fetullahçı darbe girişimi gecesi Erdoğan'a suikast girişiminin başarısız olduğunu öğrenince canlı yayında şoke olan ve halka "evinize dönün, sokağa çıkmayın, darbeye direnmeyin" çağrısı yapan Fetullah'ın tettikçisi Kerim Balcı'nın ilginç bağlantıları ortaya çıktı.

Zaman Gazetesi'nin İsrail muhabiri olan Kerim Balcı, İsrail yönetimi ile Fetullah Gülen arasında anahtar rol oynuyor. Kerim Balcı'nın başka bir özelliği de bütün islami hareketlere tepkili, İsrail ve ABD'ye dost olması...

Kamuoyu Fetullahçı Terör Örgütü'nün her gün yeni bir alçaklığına şahit oluyor. Darbeyi biz yapmadık diyen Fetullahçı alçaklar, artık sosyal medyadan açık açık darbeyi savunan paylaşımlarda bulunuyor. Darbeyi desteklemekten çekinmeyen Fetullahçı hainlerden biri de Kerim Balcı.

2307597.jpg

FETULLAH İLE İSRAİL ARASINDA ANAHTAR İSİM

Fetullah Gülen ile İsrail arasında anahtar rol oynayan Kerim Balcı, Today's Zaman'da Bülent Keneş ile birlikte çalıştı. FETÖ tabanı Bülent Keneş gibi Kerim Balcı'dan da nefret ediyordu. Ancak FETÖ tabanının nefreti Kerim Balcı'nın yükselmesini engelleyemedi. İngiltere'de eğitim gördü ve Fetullah Gülen tarafından İsrail'e gönderildi. İsrail'de ileri düzeyde İngilizce öğrendi. Daha önce Abdullah Aymaz aracılğıyla Fetullah Gülen ile görüşüyordu. İsrail ile ilişkileri sıkı tutmasıyla birlikte Fetullah Gülen ile doğrudan görüşmeye başladı. Sık sık ABD'ye giderek İsrail-FETÖ ilişkilerinin gidişatı hakkında Gülen'i bilgilendirdi. Bu rüreçte ABD Yahudi Lobisi ile ilişkileri Ali Halit Arslan ile birlikte yürütmeye devam etti.

FİLİSTİN MÜCADELESİNDE İSRAİL'LE KOLKOLA GİRDİ

Uzun yıllar Kudüs'te Zaman muhabirliği yapan Kerim Balcı'nın İsrail sevgisi FETÖ'cü hainleri bile çileden çıkarmıştı. O yıllarda İsrail işgal ve saldırılarına karşı Filistin'in yanında yer almak şöyle dursun, İsrail'le aynı safta durdu. Bunun en somut örneği 22 Mart 2004 tarihinde Şeyh Ahmet Yasin'e yönelik suikast sonrası kaleme aldığı yazıydı.

Şeyh Ahmet Yasin, Hamas'ın kurucusudur, 22 Mart sabahı Gazze'de sabah namazı çıkışında, nokta atışıyla vurularak şehit edilmiştir. Felçli olduğu için tekerlekli sandalyeye mahkum olan Şeyh Ahmet Yasin, İsrail tarafından hunharca katledilirken, Kerim Balcı, Şeyh Ahmet Yasin'in öldürülmesiyle ilgili yazdığı makalesinde, İsrail'den yana tavır almıştır.

O yazısında "Hamas'ın saldırganlığı da, İsrail'in 'missile'lemesi de sebepleri açısından anlaşılabilirdir, Allah Şeyh Ahmet Yasin'in taksiratını affetsin. Kimseden esirgemesini istemeyeceğimiz rahmetini ondan da esirgemesin. Ancak bu edep Şeyh Efendi'nin intihar saldırıları hakkındaki fetvasını meşru kılmaz" ifadelerini kullanmıştır. Yani FETÖ'nün tetikçisi, vahşi bir İsrail saldırısı sonrası şehit edilen tekerlekli sandalyeli bir müslümanı suçlu ilan etmiştir.

MISIR DARBESİNDE SİSİ'NİN YANINDA DURDU!

Daha bitmedi aynı Kerim Balcı 3 Temmuz 2013'teki Mısır darbesinde de darbecilerden yana saf tuttu. Tıpkı FETÖ'nun tamamının yaptığı gibi o da darbeci Sisi'nin yanında yer aldı.

3 Temmuz darbesi sonrası darbecilere karşı büyük bir direnişin başladığı Mısır'da Kerim Balcı başta olmak üzere bir çok FETÖ üyesi, darbe karşıtı gösterilere tepki gösterdi, sokağa çıkan insanlara "evlerinize dönün" çağrısı yaptı.

kerim-balci-ve-saronjpgvlc6rnae.jpg

FETÖ'nün İsrail imamı Kerim Balcı ve Ariel Sharon'un tokalaşırken verdikleri o poz.

29 Temmuz 2013'te Kerim Balcı, Mısır halkına "otoriteye itaat edin, iktidarınızdan vazgeçin, evinize dönün" çağrısı yapmaktan çekinmedi. Yani Kerim Balcı 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı meydanlara davet ettiğini öğrenmesinin ardından nasıl Türk insanına "evinize dönün" çağrısı yaptıysa bunun aynısını 3 yıl önceki Mısır darbesi sonrası da yapmış.

15 TEMMUZ DARBESİNİ AÇIK AÇIK İTİRAF ETTİ!

17/25 Aralık operasyonlarından sonra yurtdışına kaçan Kerim Balcı, son 2 yıldır uluslararası kamuoyunda Türkiye aleyhinde kara propaganda yapmaya devam ediyor. FETÖ medyasının internet yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fetullahçı SAT komandoları tarafından gerçekleştirilen suikast girişiminin başarılı olacağından emin bir şekilde konuşmasına başlamış ve şoke olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında halkı sokağa ve direnişe çağırmasının şaşkınlığı içerisinde konuşmasına devam eden FETÖ'cü alçak Kerim Balcı, darbecilerin ağzı ile konuşarak silahlı insanlara direnmeyin, pazarlık edin, teslim olun çağrısı yapmıştı. Kerim Balcı'nın bu ihaneti darbenin itirafı olarak yorumlandı!

Sabah