FETÖ'cülerden "HSYK seçimi" talimatı !

FETÖ'cülerden "HSYK seçimi" talimatı !

FETÖ'cü hakim ve savcılara "HSYK seçim" talimatı gönderildiği ortaya çıktı.

FETÖ mensubu hakim ve savcılara, HSYK seçimleri için talimat gönderildiği belirlendi.Talimatlarda, seçimlere ilişkin haberleşmelerin 'ByLock' irtibat ağı üzerinden yapılması istendi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu hakim ve savcılara, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri için talimat gönderildiği belirlendi. Talimatta, seçimlere ilişkin haberleşmelerin "ByLock" irtibat ağı üzerinden yapılması istendi. Türkiye genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan Şırnak'ın Cizre ilçesi Cumhuriyet Savcısı Tolga Ayhan'ın odasında, örgüt faaliyetlerine ilişkin çeşitli talimatları içeren notlar ele geçirildi. Bu notlardaki talimatta, FETÖ üyesi hakim ve savcılara, 2014 yılındaki HSYK seçimleri ve diğer faaliyetlerle ilgili yapmaları gerekenler iletildi. Talimatta, seçim için bulunulan yerlerde oy kullanılabileceği ve bunun için de en geç 16 Eylül 2014 tarihine kadar İl Seçim Kurulu Başkanlıklarına müracaat edilmesi kaydedildi.

HSYK SEÇİMİ ÖNCESİNDE 'BYLOCK' KULLANMIŞLAR

Hakim ve savcılardan, adliyelerdeki eksikliklerin tespit edilmesine vurgu yapılan talimatta, bölgelere gelecek HSYK adaylarına iletilen bu eksikliklerin seçim propagandası olarak kullanılması talep edildi. Ayrıca örgütün HSYK seçimleri sürecinde de haberleşmede "ByLock" irtibat ağını kullandığı belirlenirken, talimatta "ByLock" üzerindeki tanınmayan ve teyit edilmeyen kişilerin de çıkartılması gerektiği ifade edildi. Elektronik imzalarını kimseyle paylaşmamaları konusunda uyarılan hakim ve savcılara ayrıca adliyelere geldiklerinde cep telefonlarının ayarlarını değiştirmeleri tavsiyesinde bulunuldu. Yazılı ve görsel basındaki olumsuz ve suç unsuru haberlerin tespit edilmesini isteyen örgüt, oluşumun ihtiyaçlarını kendi içinde çevirmeye çalıştığına dikkati çekerek fitrenin 60 lira olarak toplanması, aidatların da zamanında teslim edilmesi gerektiğini bildirdi. Ayrıca talimatta, hakim ve savcılardan gece 03.00 ila 03.30 arasında belirlenen sureleri okuyarak dua etmeleri istendi. Talimatın yer aldığı not kağıdının son bölümünde savcı Ayhan'ın kendi el yazısıyla "Derenin akıntısı insanı öyle sürükler ki Kabe'ye gidiyorum derken Vatikan'a gidebilirsiniz" şeklindeki sözleri yazdığı görüldü.