FETÖ'cünün inanılmaz yükselişi

FETÖ'cünün inanılmaz yükselişi

FETÖ'nün akademik kariyer imamı ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

FETÖ'nün akademik kariyer imamının TRT çalışanı Aykut Yıldır olduğu iddia edildi. 32 yaşındaki Yıldır'ın hızlı yükselişinin yanı sıra, e-posta kutusunda bulunduğu belirtilen sayısız yüksek lisans, doktora ve akademik kariyer planlaması içeren mailler de dikkat çekiyor.

Haber 7'nin haberine göre, 1984 doğumlu olan Aykut Yıldır, TRT'ye 2009 yılında KPSS ile girdi. Önce Adana Çukurova Bölge Müdürlüğü'nde muhabir olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Ankara'ya geldi ve haber merkezinde muhabir olarak çalıştı.

Kısa bir süre burada çalıştıktan sonra 2011 yılında Brüksel'e muhabir olarak atandı. Yıldır'ın ilk ataması 2 yıllığına yapıldı ve burada 4 yıl çalıştı. Brüksel'deki görev süresinde ilişkilerinden şüphelenildiği belirtilen Yıldır, 2014 yılında merkeze çekildi. İddiaya göre, örgütün akademik kariyer planlamasında görev aldığı iddiaedilen Yıldır'ın bilgisayarındaki bazı maillerde önemli delillere ulaşıldı.

GÖREVDEN ALINDI

E-mailler arasında çok sayıda yüksek lisans, doktora ve akademik kariyer başvurusu ve planlamasını içeren yazışma bulunduğu savunulurken, 15 Temmuz darbe girişimisonrası TRT çalışanı Aykut Yıldır'ın görevden el çektirildiği öğrenildi.