FETÖ'de 148 bin kişilik ''kırmızı hat''

FETÖ'de 148 bin kişilik ''kırmızı hat''

FETÖ üyelerinin kullandıkları kriptolu haberleşme sistemleri üzerinden deşifre edildi.

FETÖ örgütü adına faaliyet yürüten ve örgüte çalıştıkları kurumlardan bilgi sızdıran kamu personelinin de, yeni Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile devlet memurluğundan çıkartılacağı öğrenildi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memuriyetten atılacak ve doktor, pilot, mimar, avukat gibi unvanlarını da kullanamayacak.

YAZIŞMALARA ULAŞILDI

İstihbarat birimlerinin şifreleri kırarak örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptıkları yazışmalara da eriştiği bildirildi. Çeşitli kademelerdeki FETÖ'cü ekip gizli haberleşme programı ByLock'un istihbarat tarafından 6 ay önce deşifre edildiğinden şüphelendi. Bunun üzerine yaklaşık 40 bin örgüt üyesi kamu personeli “Eagle” adlı programına yöneldi.

İstihbaratçılar ByLock'tan sonra Eagle'nin şifresini kırıp yazışmalara ulaşmaya çalıştı. Ancak, Eagle'nin şifresinin kırılması kolay olmadı. Hükümete sunulan istihbarat raporunda, ByLock kullanan örgüt mensuplarının üç gruba ayrıldığı “kırmızı” olarak tanımlanan grubun “tehlikeli” olarak nitelendirildiği öğrenildi.

BYLOCK NEDİR ?

Bylock (By Lock) resmi olarak Google Play Store'de olmayan bir anlık mesajlaşma uygulaması. WhatsApp, Viber ve Tango uygulamaları gibi çalışıyor. Ancak, Bylock'un en büyük farkı şifreli ve kriptolu yazışmaların yapılmasına imkan sağlaması. Bylock üzerinden yapılan yazışmalar sadece mesajı gönderen ve alan kişiler tarafından belirlenen şifre girildiği takdirde görülebiliyor. Aksi halde yazışmaların okunması ve ya ele geçirilmesi mümkün bulunmuyor. Eagle uygulaması da güvenlik düzeyi yüksek mesajlaşma seçeneği sunuyor. Farklı şifreleme yöntemleri ile haberleşme sağlanıyor.

Sözcü

Etiketler ByLock Eagle