FETÖ'den iş adamlarına haciz oyunu

FETÖ'den iş adamlarına haciz oyunu

FETÖ’nün AK Parti’ye yakın işadamlarını itibarsızlaştırmak için komik prim borçlarını bahane ederek evlerine haciz koydurduğu iddia edildi..

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz Darbe girişiminden bir hafta önce hükumete yakın birçok ünlü işadamı ile AK Parti’li milletvekillerine SGK üzerinden sinsi bir operasyon yaptığı ortaya çıktı. FETÖ’nün gönderdiği talimat üzerine harekete geçen SGK’daki örgüt mensupları, gecikmiş prim borçları bahanesiyle işadamlarının evlerine haciz koydurdu.

Star gazetesinden Kemal Gümüş'ün haberine göre aralarında ES Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sancak’ın oturdukları evlerin de olduğu haciz listesinde, onlarca ünlü işadamı ile AK Parti’li milletvekilinin olduğu öğrenildi. FETÖ’nün bu şekilde hem borcu olan iş adamlarının evlerine haciz koydurarak itibarsızlaştırmayı, hem de hükumete yakın iş adamlarının devleti soyduğu veya dolandırdığı algısı oluşturmayı planladığı öğrenildi.

FETÖ’nün darbeden önce gecikmiş damga vergisi veya prim borcu olan yüzlerce büyük şirketi tek tek tespit ettiği, ardından hükümete yakın olanlarını ayırdığı öğrenildi. FETÖ’nün ayırdığı iş adamlarının gecikmiş prim borçlarına ilişkin miktarın düşük olmasına rağmen, borcun 20 katı değerindeki gayrimenkullere yöneldiği ve bunun için önce tapu kayıtlarından gayrimenkullere ilişkin bilgileri istediği öğrenildi.

EVLERİ HACZEDİLDİ

Tapu kayıtlarından, iş adamlarının oturdukları evlere ait bilgileri alan FETÖ, darbeden tam bir hafta önce düğmeye bastı. FETÖ, prim borçlarını tahsil etmek için yasal hiçbir teamüle uymadığı gibi, sırf darbe sonrası yurt dışı ve yurt içi kamuoyunu darbenin meşruluğuna ikna etmek için plan yaptığı kaydedildi. Plana göre, oturdukları evler haczedilen hükumete yakın iş adamlarının ‘devleti soyduğu’ şeklinde algı oluşturulacaktı. FETÖ darbenin başarılı olması halinde bir yandan hükumet ile cumhurbaşkanının ülkeyi ‘hortumladığı’ propagandası yapacak, bir yandan da hükumete yakın iş adamalarının vergi borçlarını ödemediği iftirası atacaktı.

PROSEDÜRE UYMADILAR

Dikkat çeken bir diğer nokta ise, FETÖ’nün sözde prim borcu olan işadamlarının banklarda bulunan ve belirtilen borçların on katı nakit paraya dahi dokunmaması oldu. Normal şartlarda SGK müfettişleri borçların ödenmesi için ilk önce borçluya ait aktif olan şirketlere gider ve tebligatta bulunur. SGK müfettişleri borçludan borcunu verilen süre içinde ödemesi ya da borcuna karşılık taahhütte bulunmasını tebliğ eder. Eğer borçlunun adına olan şirketler aktif değilse son seçenek olarak yönetim kurulu üyelerinin adreslerine bakılır. Ancak sırf algı oluşturmak için FETÖ’cü SGK’lıların hiçbir yasal prosedüre başvurmadığı anlaşıldı.

SGK’DAKi FETÖ ARAŞTIRILIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’daki karanlık FETÖ yapılanmasının deşifre edilmesi için incelemelerin devam ettiği ve geçmişe dönük birçok dosyanın teker teker tozlu raflardan indirildiği öğrenildi. Özellikle FETÖ’cü SGK müfettişlerinin çöktüğü şirketler ve bu şirketleri örgüte nasıl mahkum ettiğine yönelik yüzlerce şikayet olduğu belirtiliyor. İşadamlarına yönelik kumpaslar da teker teker inceleniyor.

Star