​FETÖ'den kapatılan 140 dernek yeniden açılıyor

​FETÖ'den kapatılan 140 dernek yeniden açılıyor

FETÖ'cü olmakla suçlanan ve haklarında kapatma kararı verilen dernekler yeniden açılıyor.

Hürriyet yazarı Vahap Munyar konuyu köşesine taşıdı. Munyar önce FETÖ'cü listesinde isimlerini gören iş adamlarının yaşadığı yazdı: 

POLİSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Bakanlar Kurulu’nun Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkardığı ilk kanun hükmünde kararnameyle kapatılan dernek ve vakıfların listesini görünce şaşırdı. Kapatılan, varlığına, banka hesaplarına bloke konulanlar arasında başında bulunduğu vakıf da vardı:

Dilovası Sanayiciler Vakfı (DİSAV).

O an FETÖ lideri Fetullah Gülen’in adının ilk duyulmaya başlandığı günleri düşündü:
Onun adamları bize de gelip “Bağış yapın, okul yaptırın” derlerdi. Ben de onlara hep, “Çok şükür Allah yardım ediyor, biz kendimiz eğitime bağışlarda bulunuyoruz, okullar yaptırıyoruz” cevabı verirdik. Şimdi başında bulunduğum vakfın FETÖ’yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılması da nereden çıktı?

Hemen Kocaeli Valisi’nden randevu aldı, vakfın kapatılmasının gerekçesini öğrenmeye çalıştı. Vali dosyalara baktırdı, gerekçe bulundu:

-DİSAV’ın üyesi şirketlerden birisi FETÖ’nün geçmişte Türkiye’de yaptığı Türkçe Olimpiyatları’na 70 bin lira bağışta bulunmuş. Bağış da DİSAV üzerinden gönderilmiş. Muhtemelen DİSAV’ın kapatılması bundan kaynaklanmış olabilir.


Munyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mağduriyetler konusundaki hassasiyetine dikkat çekti:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Hangzhou’dan Ankara’ya dönüş yolunda uçakta gerçekleşen sohbet sırasında FETÖ operasyonları nedeniyle mağduriyet yaşayanların olduğu da gündeme geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Hangzhou’dan Ankara’ya dönüş yolunda uçakta gerçekleşen sohbet sırasında FETÖ operasyonları nedeniyle mağduriyet yaşayanların olduğu da gündeme geldi. 


Erdoğan'ın bu çıkışından sonra bürokratlar konuyu yeniden değerlendirmeye almış:

Ardından aynı listede yer alan KONUTDER’in Başkanı Ömer Faruk Çelik’le konuştum. Çelik de derneklerinin açılması konusunda umutluydu:

Listede derneğimizin yer aldığını gördüğümüz andan itibaren başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili birimlere başvurularımızı yaptık, kendimizi anlattık. Gördüğümüz kadarıyla KONUTDER’i FETÖ ile ilişkilendirecek önemli bir konu yok.

Derneğin kanun hükmünde kararname ile kapatıldığını anımsattı:

-Sanıyorum “yanlışlıkla” kapatma listesine alınan dernek ve vakıfların yeniden açılması için yeni bir kanun hükmünde kararname çıkması gerekiyor.

Şimdilik 140 dolayında dernek ve vakfın yeniden açılması gündeme gelmiş görünüyor...

Hürriyet