FETÖ'den tutuklanan savcının defterinde bulundu

FETÖ'den tutuklanan savcının defterinde bulundu

Sakarya'da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir cumhuriyet savcısının günlüğündeki notlar dikkat çekti.

Sakarya'da, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir cumhuriyet savcısının günlüğündeki notlar dikkat çekti. Cumhuriyet savcısı M.E.Y.'nin, 16 Ocak 2014 tarihinde, "AKP cemaat gerilimi" başlığıyla aldığı notta, "Kazanan cemaat olacak ve bu savaş çok acı bir sonla bitecek', "Bunu istemek ve kabullenmek zor', "Cemaat samimi değil ve hedefi karanlık', "Asıl soru cemaatin nasıl tasfiye edileceği. Ondan sonra belki aydınlanma çağı ülkemiz için yaşanabilir" ifadeleri dikkati çekti.

Sakarya'da, 10 hakim ve 4 savcı açığa alınırken, 13 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. 2 hakim ile 1 savcı tutuklanırken, 7 hakim ile 3 savcı ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. 1 hakim ise aranıyor. Gözaltına alınan hakim ve savcıların odalarında aramalar yapılırken, bir savcının ajandasına düştüğü notlar dikkat çekti.

Tutuklanan savcısı M.E.Y.'nin yazdığı ileri sürülen, tarih olarak da 16 Ocak 2014 notu düşülen "AKP cemaat gerilimi başlığı" altındaki yazıda şu ifadeler dikkati çekti:

"Kimin kazanacağı sorulacak ilk soru ve ne zaman kazanacağı. İkinci önemli soru ilk sorunun cevabı kesinlikle cemaat olacak. Nedenlerin ilki AKP'den daha sıkı, aynı amaca hizmet eden daha bir, daha karanlık tam anlamıyla bir örgüt olmaları. İkincisi cemaatlerin mahiyetinde kaynaklı güç Nakşibendi ve ...ciler uzun yıllardır bu bölgedeler ve değişen devlet ve güç dengelerinde çok da etkilendiler. Üçüncüsü cemaatin deneyimli ve sabırlı ve planlı olması. Cemaat askeri vesayetle ilgili ilk hamlesini Ferhat Sarıkaya ile yaptı. Tepkiler ölçülüp, değerlendirmeler yapılıp sonraki hamleler yıllar .... bu ikinci sorunun da cevabı. Uzun yıllar sürecek bu savaş belki soğuyacak ama bitmeyecek. Bu süre 4-5 yıl sürebilir ama kazanan cemaat olacak ve bu savaş çok acı bir sonla bitecek. ....... Bunu istemek ve kabullenmek zor. Cemaat samimi değil ve hedefi karanlık. Asıl soru cemaatin nasıl tasfiye edileceği. Ondan sonra belki aydınlanma çağı ülkemiz için yaşanabilir."

FETÖ'den tutuklanan savcının defterinde bulundu

FETÖ'den tutuklanan savcının defterinde bulundu

DHA