FETÖ'nün ''izdivaç'' sırları deşifre oldu

FETÖ'nün ''izdivaç'' sırları deşifre oldu

FETÖ soruşturmasında bir itirafçının yaptığı bu açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul’daki jandarma imamı Ö.B. isimli itirafçı, FETÖ’nün evlendireceği kişileri belirleme yöntemlerini anlattı İtirafçı, “Örgüt içinden eş seçmeyene referans olunmaz. Derecesi düşer ve soyunun da Türk olması gerekir” dedi.

Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 12 yıl içinde yer alan ve İstanbul'daki jandarma imamlarından olduğunu söyleyen Ö.B. isimli itirafçı, örgüt üyelerinin nasıl evlendirildiğine dair çok çarpıcı bilgiler verdi. FETÖ üyesi kişileri evlendirmek için özel bir birim kurulduğunu anlatan itirafçı, bu kişilere “İzdivaçcı” denildiğini, Marmara Bölgesi sorumlusunun da Vehbi kod adlı bir şahıs olduğunu söyledi.

İKİ KİŞİLİK HEYET MÜLAKAT YAPAR

1 Eylül'de İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde verdiği ek ifadede FETÖ üyeleri içerisinde evlendirilecek adayların öncelikle soy kütüğüne bakıldığını söyleyen itirafçı Ö.B. “Örneğin ailesinde sabıkalı veya soyu Türk değilse liste dışına çıkarılır” dedi. Bayan adayların erkeklerle görüştürülmeden önce “müdür ve müdür yardımcıları” diye tabir ettiği kişiler tarafından mülakata tabi tutulduğunu anlatan itirafçı Jandarma imamı, “Mülakatı olumlu olan bayan aday listeye dahil edilir” ifadelerini kullandı.

ADAYLARIN TALEP ETTİĞİ KRİTERLER

Evlenmek isteyen kişilerin eşlerini örgüt içinden seçmelerinin önemli olduğunu ifade eden itirafçı, “Bir personel yapı içerisinde evlenirse kariyeri ile ilgili gireceği sınavlarda referans olunur. Aksi durumda derecesi düşer ve muadili (denk) başka kişiler varsa onlar tercih edilir. Bu çok önemli bir kriterdir. Kürt kökenli bir personel genelde Kürt kökenli bir aday ile evlendirilir. Buradaki amaç ileride doğabilecek problemlere ön almaktır. Yine erkek veya bayan adayların talep ettiği kriterler var ise (yaş, boy, memleket) bunlar da evlendirme aşamasında değerlendirilir” diye konuştu.

LİSTELER BYLOCK'TAN

İtirafçı, örgüt içindeki evlendirme sürecini şöyle anlattı: “Evlenmeyi düşünen askeri personel tespit edilir. Liste ‘İzdivaçcı' tabir edilen kişiye verilir. Bu kişiler sivil kanattaki ablalar diye tabir edilen izdivaç sorumluları ile ‘gmail' isimli ByLock benzeri program üzerinden yazışarak bayan adayları belirleme ricasında bulunur. Ablaların ayarladığı bir evde (bir esnaf veya sivil memurun evi olabilir) görüştürülür.

Sözcü