FETÖ'nün gizli arşivleri CİA'in elinde

FETÖ'nün gizli arşivleri CİA'in elinde

FETÖ Çatı iddianamesinde örgütün arşivlerinin CIA'in elinde olduğu iddiası yer aldı.

FETÖ Çatı iddianamesinde örgütün arşivlerinin örgüt yöneticilerinden Türkyolu ve CIA’in denetiminde olduğu iddia edildi. İddianamede önemli bilgiler için ‘Truecyrpt’ adlı programın kullanıldığı belirtildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan FETÖ Çatı iddianamesinde ‘FETÖ’nün Arşivleri’ bölümünde, terör örgütünün gizli arşivlerinin örgüt yöneticilerinden olduğu öne sürülen Cevdet Türkyolu ve ABD gizli servisi CIA’in denetiminde olduğu iddia edildi. İddianamede, FETÖ tarafından elde edilen önemli bilgilerin ‘Truecyrpt’ adlı şifreleme programları ile dosyalanarak saklandığı öne sürüldü. 

‘İkona dokunulunca...’
Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre; ‘Truecyrpt’ın şifresinin çözülmesinin oldukça güç olduğu belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi: “Örgüt, devlet yapılanması içinde güçlü bir istihbarat sistemine sahiptir. Kamuda çalışan örgüt mensupları, bir istihbaratçı gibi çalışıp bilgileri örgüte aktarmakta. Örgütün hedeflerine ulaşmak için bilgiler havuzda toplanıp amaca uygun hale getirerek hasım cephedeki kişiler aleyhine kullanılmakta. Önce olay örgütün elindeki medya kuruluşlarına sızdırılıp kamuoyu oluşturulmasıyla işe başlanmakta. Özellikle Emniyet İstihbarat Şube müdürlüklerinde bir dosya aktarılacağı zaman örgüt mensupları sahte isimlerle tanımlanmış bir haber sitesini kullanmakta. Açılan internet sayfasında görüntü olarak haber sitesi bulunmaktadır. Ancak görüntünün alt kısmındaki ikona dokunulduğunda yeni bir sayfa açılmakta. Bu sayfa üzerinde kimlerin online olarak bağlı olduğu görülmektedir. Bu şekilde dosya aktarımı yapılıp şube müdürlüğü aracılığıyla elde edilen belgeler haber sitesi üzerinden toplanmaktadır.” 

‘Örgütün hafızası’
Gülen’in 1980 öncesi verdiği vaazların kasetlerinin örgüt yöneticilerinin talimatıyla yok edildiği, bunun nedenin Gülen’in kasetlerinde ABD ve yandaşları hakkında küfür derecesine varan eleştiriler yapması olduğu belirtilen iddianamede şöyle denildi: “Gülen’in konsepte uygun olmadığı için ABD’ye yönelik küfür delilini örgüt ortadan kaldırmıştır. Türkiye geneline, yurt dışındaki faaliyette bulunan her bir yerleşim yerine kadar örgütün hafızası niteliğinde arşivleri bulunmaktadır.”

‘Server’lar bir mobilya mağazasında
İddianamede arşivlerden FETÖ’nün üst düzey sorumlusu Mustafa Özcan’ın bilgisi olduğu öne sürülürken, şu çarpıcı iddialar yer aldı: “Örgütün genel anlamda tüm arşivleri Mustafa Özcan’ın kontrolünde. FETÖ’nün tüm menkul ve gayrimenkullerinin envanterini o tutmakta. Yine onun, önemli görevlerde bulunmakla birlikte FETÖ’ye karşı olan ya da FETÖ’ye mensup olmakla birlikte ileride kendisine rakip olabilecek şahıslara karşı kullanabileceği her türlü veriyi özel bir mekanda muhafaza ettiği bilinmekte. İstanbul genelinde 17 Aralık 2013’e dek yerleştirilmiş 8 server bulunmaktadır. Söz konusu serverlardan bir kısmı İstanbul İkitelli’deki bir mobilya mağazasının arka kısmındadır. Server’ların yeri güvenlik gerekçesiyle zaman zaman değiştirilmektedir. FETÖ mensupları en küçük bir tehlike hissetmeleri halinde server’ları başka yere taşımaktadır. 17 Aralık operasyonunun ardından serverlardan bir kısmı ABD’ye götürülmüştür. Örgüt söz konusu serverlar vasıtasıyla kimlik sorgulama bile yapabilmektedir. Yalnızca FETÖ’nün Batı Avrupa Sorumlusu ve yardımcısının bildiği güvenli bir mekanda içinde bir takım verilerin bulunduğu 5 veya 6 adet harddisk bulunmaktadır. 

FETÖ’nün arşivinin 2012’de Arnavutluk’a götürüldüğü, Arnavutluk’ta faaliyet gösteren Gülistan eğitim Kurumları’na bağlı bulunan Turgut Özal Lisesi’nin ek binasında saklandığı iddia edilmiştir.”

Milliyet