FETÖ'nün hakim ve savcıları ''çürük'' çıktı

FETÖ'nün hakim ve savcıları ''çürük'' çıktı

FETÖ soruşturmasında ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan 87 hakim ve savcının “askerliğe elverişli değildir” raporu aldığı belirlendi.

TSK, yargı ve emniyet başta olmak üzere tüm kamu kurumlarına sızan FETÖ'yü temizleme çalışmaları sürerken, örgüte ilişkin her gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkıyor.

Yeni Şafak gazetesinden Osman Özgan'ın haberine göre meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan 3 bin 456 hakim ve savcıyı mercek altına alan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), ilginç bir tabloyla karşılaştı. İncelemelerde, bu hakim savcılardan 84'ünün askerlikten muaf olmasını sağlayan “elverişli değildir” raporu aldığı belirlendi. Ayrıca söz konusu gerekçeyle görevden uzaklaştırılan 3 hakim ve savcının da aynı şekilde rapor aldığı tespit edildi.

ANAYASA RAPORTÖRÜ DE VAR

Rapor aldığı gerekçesiyle askerlik görevini yerine getirmeyenlerin arasında ihraç edilmeden önce Türkiye'nin çeşitli adliyelerinde görev yapan hakim ve savcıların yanı sıra Yargıtay Tetkik Hakimi, Danıştay Tetkik Hakimi, İdare Mahkemesi Üyesi, Vergi Mahkemesi üyesi bulunuyor.


DOKTORLAR DA FETÖ'CÜ ÇIKTI

HSYK, GATA, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Ankara Mevki Hastanesi ve İzmir Asker Hastanesi gibi askeri hastanelerden alınan raporu düzenleyen heyetteki isimleri de tek tek inceledi. Kurul, heyette yer alan bazı isimlerin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ihraç edildiğini ya da görevden uzaklaştırıldığını ortaya çıkardı. Bu durum ise akıllarda soru işareti bıraktı.
 

Yeni Şafak