FETÖ'nün kabusu oldu !

FETÖ'nün kabusu oldu !

İzmir’de Savcı Bato, orduya sızan FETÖ’ye yönelik soruşturmasında bugüne kadar Genelkurmay’a 75 müzekkere yazmıştı...

İzmir'de Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu olan İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato,  TSK içindeki FETÖ yapılanmasını 15  Temmuz darbe girişiminden önce fark etti. Hemen soruşturma açarak örgütle mücadeleye başlayan Bato, soruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı'na 75 müzekkere yazdı. Ancak, hain darbenin planlayıcılarından olan ve girişim başarısız olunca tutuklanan  Genelkurmay Başkanlığı eski Adli Müşaviri Muharrem Köse, FETÖ'cü subaylara, "Okan Bato'nun müzekkerelerine kesinlikle yanıt verilmeyecek. Tüm müzekkereleri cevapsız bırakın" talimatı verdi. Köse'nin yerine bir süreliğine vekaleten bakan Albay Oğuz Akkuş ve daha sonra bu göreve atanan Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı da Köse'nin emirlerini yerine getirdi. Bato, örgüt tarafından önüne çıkarılan tüm engellere rağmen Askeri Casusluk Kumpası soruşturmasını kullanarak İzmir merkezli ilk operasyonu geçen 7 Temmuz'da yaptı. Aralarında 2'si amiral 6 muvazzaf asker ile yine aralarında FETÖ'nün medya ayağında olan Tarık Toros ile örgütün üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınan 3'ü binbaşı 8 şüpheli tutuklanırken aranan 12 şüphelinin yurt dışında oldukları belirlendi. Bu arada operasyon kapsamında aranan  Afganistan'daki Kabil eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Tuğgeneral Şener Topuç da  Dubai Havaalanı'nda MİT tarafından yakalandı.

İKİNCİ DALGA

Soruşturmayı sürdüren Bato'nun 16 Temmuz'da yapmayı planladığı ikinci dalga operasyonda ise Köse ve Albay Akkuş ile birçok generalin de aralarında bulunduğu örgüt üyesi subaylar gözaltına alınacaktı. Ancak, durumu öğrenen ve Bato'dan önce harekete geçen TSK içindeki örgüt üyeleri, 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulundu. Bato'nun ikinci dalga hazırlığı nedeniyle darbe girişimini erkene çekmek zorunda kalan cuntacılar darbede başarılı olsalardı ilk iş olarak Bato'yu öldüreceklerdi.

Ertelenen ikinci dalga operasyon ise önceki gün yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'in yanı sıra İstanbul,  Ankara,  Konya ve  Eskişehir'in de bulunduğu 22 ilde yapılan operasyonlarda, aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit ile Tuğgeneraller Şener Topçu, Uğur Buldu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yücel'in de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca darbe girişimi sonrası tutuklanan ya da özaltında olan tuğgeneraller Mehmet Nuri Başol, Fatih Celaleddin Sağır, Murat Aygün ve Hidayet Arı, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan hakkında da gözaltı kararı bulunduğu bildirildi.

Sabah