FETÖ'nün TSK şeması çıkarıldı !

FETÖ'nün TSK şeması çıkarıldı !

Savcılık FETÖ'nün TSK şemasını ortaya çıkardı.

Savcılık, FETÖ’nün TSK şemasını deşifre etti. FETÖ’cü askerlere atanan ‘abi’ sayısı rütbeye göre değişiyordu. Örgütte, 7 uzman çavuşa bir ‘abi’ bakarken, 2 generalden bir ‘FETÖ abi’si sorumlu oluyordu.

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasını derinleştiren savcılık, örgütün TSK'daki şemasını ortaya çıkardı. Buna göre rütbeye göre örgütlenmeye gittiği giden örgütte, 7 uzman çavuştan bir "abi" sorumlu olurken; 2 generale de bir "abi"nin bağlandığı belirlendi. Örgüt "abi"lerinin, sorumlu olduğu askerler hakkında tuttuğu notları "imam"lara vererek, bu kişilerin örgüt ve TSK içinde yükselmelerini sağladığı da saptandı.

ÇOĞUNLUĞU ÖĞRETMEN...

Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ darbe soruşturması kapsamında, 15 Temmuz ihanetinde aktif rol alan TSK'daki FETÖ'cülerin bağlı olduğu "abi" ve "imam"ların yapısı deşifre edildi. FETÖ militanlarının bağlı bulunduğu imamların daha çok öğretmenlerden oluştuğuna dikkat çekildi. FETÖ'cü cuntacıların rütbelerine göre sınıflandırılarak örgüt "abi"lerine ve "imamlarına" bağlandığı ve rütbelerine göre de abi sayılarının değiştiği tespit edildi.

HER 5 ASTSUBAYA BİR ABİ

 7 uzman çavuşa bir "abi"nin atandığı ve uzman çavuşların 7'şerli gruplar halinde örgüt evlerinde toplandıkları belirlendi. Astsubaylarda ise bu sayının 5 olduğu kaydedildi. 5 astsubayın da bağlı olduğu "abi" yönetiminde hareket ettiği saptandı.

 Teğmen - yüzbaşı rütbesindeki askerler de bir "abi"nin sorumluluğundaydı. Örgütün, darbe girişiminde Polatlı, Gölbaşı, Sincan ve Mamak gibi askeri komutanlıklarda cuntacıları yöneten albay-yarbay rütbesindekilere daha hassas davrandığı anlaşıldı. 3 albay ve yarbaya bir "FETÖ abisi"nin düştüğü belirlendi. Karar alma pozisyonunda bulunan örgüt üyesi her 2 generale ise bir 'abi'nin atandığı belirtildi.

İSTİHBARATA MARKAJ

 FETÖ'nün istihbaratçı generalleri ise bire bir markaja aldığı ortaya çıktı. Bilgi sızma ihtimaline karşı her istihbaratçı generale bir örgüt "abisi"nin atandığı belirlendi. İstihbaratçı generallerle özel toplantılar gerçekleştirildiği, verilen talimat ve alınan bilgilerin sızmaması için hassas davranıldığı belirlendi.

'ABİLER'İN VERDİĞİ NOTLARA GÖRE TERFİ...

Askerlerden sorumlu "abi"ler, örgüt evlerinde yaptıkları salı ve perşembe toplantılarında notlar alıyorlardı. Askerlerle ilgili tutulan, "himmet verdi-vermedi, namaz kıldı-kılmadı, talimatları yerine getirdi-getirmedi, disiplinli davrandı - davranmadı" şeklinde notların, "abi"ler tarafından bağlı bulundukları "imamlar"a iletildiği ve askerlerin bu notlara göre puan alarak örgüt içinde yükselmelerinin sağlandığı öğrenildi.