FETÖ'cü eski müdür Aynacı bakın ne istemiş

FETÖ'cü eski müdür Aynacı bakın ne istemiş
Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişiminde eski astsubay öğrencisi Ahmet Gök, eski emniyet müdürü Mithat Aynacı hakkında bomba açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü işgal girişimi sırasında yaşanan olaylarda savunmasını yapan eski astsubay öğrencisi Ahmet Gök, o gün Zırhlı Personel Taşıyıcı aracının (ZPT) içinden çıkan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı'nın kendilerine “Silahınızı kullanın yoksa linç edilirsiniz" dediğini söyledi. Mithat Aynacı üniforma ile teslim olmak istemediğini belirten Gök, “Mithat Aynacı, polislere 'tişört verin öyle teslim olacağım' dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü işgal girişiminde aralarında tankın içinden çıkan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı'nın da bulunduğu 23'ü tutuklu 67 sanığın yargılandığı dava başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, ilk savunmayı eski astsubay öğrencisi Ahmet Gök yaptı. Topkule'de bulunan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına staj eğitimine geldiğini ifade eden Gök, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında "tatbikat var" denilerek kışlada hazır tutulduklarını ve "terör saldırısı olduğu" söylenerek dışarı çıkartıldıklarını anlattı.

"HELİKOPTER NEREDE KALDI" DİYE SORMUŞ

Osman Akkaya'nın emniyet görevlilerine yardıma gittiklerini söylediğini de belirten sanık Gök, "Dışarıdan bağrışmalar geliyordu. Yarbay Osman Akkaya'nın kuleden ateş ettiğini duydum. Nereye kime nasıl ateş ettiğini görmedim. Mithat Aynacı sürekli telefonundan mesajlaşıyordu. Daha sonra Osman Akkaya'ya 'Helikopter nerede kaldı, hava desteğine ihtiyacımız var' dediğini duydum" diye konuştu.

"SİLAH KULLANMAMIZI SÖYLEDİ"

Sanık Ahmet Gök, "Mithat Aynacı, Osman Akkaya'nın linç edildiğini, kendimizi korumak için silah kullanmamızı söyledi. Mithat Aynacı, bize 'Her habere inanmayın, TRT Haber'e bakın. Silahınızı kullanın yoksa linç edilirsiniz' dedi. Biz ona inanmıyor ve dediğini de yapmıyorduk. Hemen Balıkesir'deki okul komutanımız Yüzbaşı Yasin Köse'yi aradık. Yasin Yüzbaşı, bize sakin olmamızı ve kesinlikle hiçbir emre riayet etmememizi ve polise teslim olmamızı söyledi. Biz de komutanımızın dediğini yaptık" şeklinde konuştu.

ÜNİFORMA İLE TESLİM OLMAK İSTEMEMİŞ

Mithat Aynacı üniforma ile teslim olmak istemediğini belirten Gök, "Mithat Aynacı, polislere 'tişört verin öyle teslim olacağım' dedi. Ancak halk ZPT'nin üzerine çıkmıştı. Polisler gelip Mithat Aynacı'yı ZPT'den çıkarttı. Sonra biz de teslim olduk" dedi. Duruşmaya, öğle arası verildi.

DHA