FETÖ’nün öğrenci ikna timi

FETÖ’nün öğrenci ikna timi

FETÖ'nün dersanalerin kapatılmasından sonra öğrencileri kaybetmemek için yakın markaj sistemine geçtikleri öğrenildi.

Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün 17/25 Aralık operasyonlarının ardından kapatılan okul ve dershaneleri sonrası devlet okullarına kayıt ettirilen öğrencilerin peşini hiç bırakmadığını ortaya çıkardı. Uşak’ta yapılan FETÖ operasyonlarında itirafçı olan “abi” ve “abla” konumundaki bazı zanlılar, verdiği ifadelerde, örgütün 17/25 Aralık operasyonlarının ardından kapatılan okul ve dershanelerindeki zeki çocukları nasıl ellerinde tuttuklarını en ince ayrıntısıyla anlattı.

5 ÖĞRENCİYE 1 ÖĞRETMEN

İtirafçı abi ve ablalar, FETÖ’nün okul ve dershanelerinin kapatılmasının ardından üstlerinden aldıkları talimatla “Milli Eğitim Rehberlik” sistemi adını verdikleri gizli bir yapılanma kurduklarını iddia ederek, “Bu sistem ile kapatılan dershane ve okullarımızdan devlet okullarına kayıt yaptıran zeki öğrencilerin takibine devam ediliyordu. Her 5 öğrenciye 1 öğretmen görevlendirildi. Bu öğretmen arkadaşlar kendilerine bağlı öğrencilerin sistemden kopmalarına engel oluyor” dedi.

‘DİNİ TELKİNLERLE BASKI’ KURMUŞLAR

İtirafçı abi ve ablalar, görevli öğretmenler tarafından zeki öğrencilerin derslerine yardım edildiğini, spor, piknik ve gezi etkinliklere katılmaları sağlanarak sistemde tutulduklarını söyledi. FETÖ’cü öğretmenlerin öğrenciler üzerinde psikolojik baskı kurmak için “Büyüklerimizin talimatlarını yerine getirmezsek Allah bizi cezalandırır” şeklinde dini telkinlerde bulunduğu tespit edildi.

Uşak Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün kurduğu sözde “Milli Eğitim Rehberlik” sistemi içerisinde hareket eden 15 öğretmeni gözaltına aldı. Öğretmenlerin, “ByLock” ve “Eagle” programları kullandıkları için daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından meslekten atıldıkları belirlendi.

Habertürk